Pomoć iz prirode

Top 5 vrsta čajeva koji podižu raspoloženje

Svi smo imali dane kad nam se činilo da nam ništa ne ide od ruke.
Lifestyle / Hrana | 01. 07. 2024. u 08:59 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Takve dane je trebalo izdržati, posebno ako ste morali završiti svoje obaveze. No što ako vam kažemo da postoje prirodni načini koji vam mogu pomoći da se trgnete i bolje se osjećate? U nastavku pričamo o 5 vrsta čajeva koji podižu raspoloženje, bez obzira na to koliko se loše osjećate.

1. Lavanda - nesanica

Svima dobro poznata lavanda, je prirodni sedativ, te jako dobro djeluje na probleme s nesanicom. Ako se nikako ne možete opustiti, dovoljna vam je jedna šalica toplog čaja od lavande da bi bolje spavali. Osim što je prirodna pomoć u ublažavanju tegoba, ima ukusan miris i okus koji će vam se sigurno svidjeti.

2. Metvica - uznemirenost

Čaj od metvice ima osvježavajući miris koji pozitivno djeluje na smanjenje uznemirenosti. Njegovi sastojci pomažu da opustite mišiće te se osjećate smirenije, bez obzira na probleme koji vas muče. Pobrinite se da ovaj čaj konzumirate prije spavanja jer najbolje učinak ima kad se tijelo smiri i kad je u fazi odmaranja.

3. Kamilica - stres

Čaj od kamilice je stari prirodni lijek za smanjenje stresa i opuštanje. Blagi, cvjetni miris pozitivno djeluje na anksioznost, te nam pomaže da se lakše opustimo. Ako ste stalno pod stresom, pobrinite se da poradite na okidačima istog a za to vrijeme si pomozite jednom šalicom tople kamilice prije spavanja.

4. Zeleni čaj - umor

Ako vam se čini da ste stalno umorni, u svoju rutinu dodajte zeleni čaj. Poznato je da ova vrsta čaja sadrži kofein koji vam može pomoći da duže ostanete budni te da budete spremni za sve ono što vam dan donosi. Ako je pred vama izazovno vrijeme koje traži usredotočenost, zeleni čaj je najbolja prirodna opcija.

5. Naranča i limun - ljutnja i bijes

Osvježavajući okus naranče i limuna idealan je za one neugodne situacije ljutnje i bijesa. Budući da su ove životne situacije sasvim normalne, pobrinite se da ovaj čaj uvijek imate pri ruci. Osim što će vam pomoći da se smirite, njegov ugodan okus i miris će postati nešto bez čega ćete teško moći.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close