Zdravi sokovi

Vitaminske bombe: Recepti za zdrave sokove koje ćete obožavati

Ako ne volite voće i povrće, ovo je jedan od načina kako ga možete "zakamuflirati" i popiti napitak na kojem će tijelo biti zahvalno!
Lifestyle / Hrana | 30. 04. 2024. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kombinacija sočnih jagoda, osvježavajućih limeta, slatke breskve, sočne kruške i ljutkastog đumbira čini neodoljive napitke koji će te osvježiti i ispuniti energijom. Ako ne voliš voće i povrće, ovo je jedan od načina kako ga možeš "zakamuflirati" i popiti napitak na kojem će ti tijelo biti zahvalno! Ni s jednom kombinacijom voća ne možeš puno pogriješiti, ali mi ti izdvajamo dobitne voćne kombinacije koje ćeš poželjeti piti svaki dan! 

Prvo kreni s odabirom svježeg sezonskog voća koje je trenutno dostupno. Operi voće pod mlazom vode kako bi uklonila nečistoće. Ako je potrebno, oguli voće i ukloni koštice, sjemenke ili peteljke. Zatim nareži voće na manje komade kako bi se lakše miksalo i kako bi sok bio glađi, a najbolje ga je popiti odmah nakon pripreme. U nastavku možeš pronaći različite recepte za super zdrave sokove, piše Žena.hr

Sok od jagoda i limete

Sastojci: jagode, limete, malo meda – po želji

Priprema: operi jagode i ukloni peteljke pa iscijedi sok od limete. Stavi jagode i sok od limete u blender i dodaj malo meda po želji. Miksaj dok ne postane glatko. Ako želiš ukloniti pulpu, procijedi sok i uživaj u okusu!

Osvježavajući sok od ananasa i krastavca

Sastojci: ananas, krastavac, svježa metvica

Priprema: guli ananas i krastavac i nareži ih na manje komade. Stavi ananas, krastavac, malo vode i nekoliko listova svježe metvice u blender. Miksaj dok ne postane glatko.

Sok od malina i nara

Sastojci: maline, nar, limun

Priprema: operi maline i nar te iscijedi sok od limuna. U blenderu izmiksaj maline, nar i sok od limuna. Po potrebi razrijedi s malo vode ako je sok pregust.

Sok od trešanja i limuna

Sastojci: trešnje, limun, malo meda – po želji

Priprema: Operi trešnje i ukloni koštice. Iscijedi sok od limuna, pa sve zajedno izmiksaj u blenderu. Dodaj malo meda po želji. Miksaj dok ne postane glatko. Procijedi sok ako želiš ukloniti pulpu.

Sok od kivija i zelene jabuke

Sastojci: kivi, zelena jabuka, svježa menta

Priprema: oguli kivi i jabuku te ukloni sjemenke. Izblendaj kivi, jabuku i nekoliko listova svježe mente u blenderu. Za dodatnu svježinu dodaj nekoliko kockca leda.

Sok od jagoda, malina i borovnica

Sastojci: jagode, maline, borovnice, limun

Priprema: iscijedi sok od limuna. Stavi jagode, maline, borovnice i sok od limuna u blender. Po potrebi dodaj malo vode ako je sok pregust.

Sok od breskve, kruške i đumbira

Sastojci: breskve, kruške, đumbir, limun

Priprema: operi breskve i kruške te uklonite koštice. Nareži voće na manje komade. Stavi breskve, kruške, oguljeni đumbir i sok od limuna u blender. Dodaj led za dodatnu svježinu.

Sok od cikle

Oguli i očisti ciklu, izreži ju na četvrtine i ubaci komade u sokovnik te dodaj vodu prema količini cikle koju si ubacila u blender. Možda ti se neće svidjeti “zemljani” okus cikle, ali zato postoje namirnice koje se odlično slažu s ciklom i ublažavaju njen okus stoga u sok dodaj jabuku, mrkvu, celer, ananas ili naranču.

Kopirati
Drag cursor here to close