Impresivno izdanje

Haljina koja slavi ljubav prema domovini osvojila crveni tepih

Prelijepa Mean nosila je impresivnu modnu kombinaciju inspiriranu glumičinom domovinom Kambodžom, državom u jugoistočnoj Aziji.
Lifestyle / Moda | 22. 05. 2024. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 77. Filmskom festivalu u Cannesu održana je premijera filma "Parthenope" scenarista i redatelja Paola Sorrentina.

Impresivna modna kombinacija

Radnja filma koji je u utrci za glavnu nagradu Zlatna palma vrti se oko žene imena Parthenope koja nosi ime svoga grada, ali nije ni sirena ni mit. 

U filmu "Parthenope" nastalom u talijansko-francuskoj koprodukciji glume Celeste Dalla Porta, Stefania Sandrelli, Gary Oldman, Silvio Orlando, Luisa Ranieri, Peppe Lanzetta i Isabella Ferrari.

Uz glavne zvijezde filma na premijeri u Cannesu veliku pažnju privukla je i kambodžanska glumica i model Mean Sonyta, prenosi Zadovoljna.hr

Prelijepa Mean nosila je impresivnu modnu kombinaciju inspiriranu glumičinom domovinom Kambodžom, državom u jugoistočnoj Aziji.

FOTO: Profimedia / Kambodžanska glumica Mean Sonyta u Cannesu

Dizajn veličanstvene kreacije smaragdno zelene boje sa zlatnim detaljima inspiriran je kramom, čvrstim tradicionalnim kambodžanskim odjevnim predmetom koji se upotrebljava u razne svrhe, kao šal, marama, za pokrivanje lica, u ukrasne svrhe, pa čak i kao viseća mreža za djecu.

Na oduševljenje sunarodnjaka 

Krama se također nosi omotana oko struka, glave i šake. Nose je muškarci, žene i djeca, većinom s kariranim uzorkom u crvenoj ili plavoj boji, tipičnim za taj odjevni predmet.

Krama je kambodžanski nacionalni simbol pa ne čudi da je glumica Mean Sonyta izazvala oduševljenju među svojim sunarodnjacima kada se na crvenom tepihu 77. Filmskog festivala u Cannesu pojavila u impozantnoj haljini nadahnutoj kramom.

Kruti prednji dio haljine nastavlja se s veličanstvenim kariranim šlepom dugačkim nekoliko metara.

Na haljini čiji dizajn potpisuje Harris x Amaris Desi izvezena su zlatna slova drevnog jezika sanskrta, a Mean Sonyta stajlingu je dodala i šešir čiji je dizajn nadahnut tradicionalnim šeširima od palmina lišća, koje stanovnici Kambodže nose u svakodnevnom životu.

Kopirati
Drag cursor here to close