Otvara se prilika za dizajnere

Virginie Viard napušta Chanel, ostavljajući vodeće mjesto praznim

Virginie Viard je obavljala jedan od najpoželjnijih i najelitnijih poslova u modi, a dokaz za to je činjenica kako su prije nje samo dva dizajnera sjedila na tom mjestu, a to su bili upravo Lagerfeld i Gabrielle "Coco" Chanel.
Lifestyle / Moda | 19. 06. 2024. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Virginie Viard dizajnerica koja je došla na mjesto slavnog Karla Lagerfelda, 2019. godine napušta Chanel nakon pet godina rada kao umjetnička direktorica modnih kolekcija francuske luksuzne kuće.

Inače, Viard je preuzela ovu poziciju nakon smrti svog nadređenog Lagerfelda, s kojim je surađivala desetljećima u Chanelu.

Obavljala je jedan od najpoželjnijih i najelitnijih poslova u modi, a dokaz za to je činjenica kako su prije nje samo dva dizajnera sjedila na tom mjestu, a to su bili upravo Lagerfeld i Gabrielle "Coco" Chanel.

Obnovila kodekse Chanela

U izjavi za medije, Chanel je potvrdio odlazak Virginije Viard, napisavši kako je 62-godišnja dizajnerica, dok je bila na čelu tvrtke, "bila u mogućnosti obnoviti kodekse kuće poštujući kreativno nasljeđe Chanela."

Još nije imenovan nasljednik, iako mnogi iz svijeta mode već špekuliraju tko dolazi nakon
nje.

Neki od spomenutih su Hedi Slimane, koji trenutno radi u Celineu i Nicolas Ghesquiere, kreativni direktor u Louis Vuittonu.

Završetak mandata

Kao razlog njezina odlaska smatra se završetak mandata, koji je od samog početka trebao biti
privremeni.

Inače, imenovanje Virginije Viard 2019. nije bilo iznenađenje, a Chanel je ponovio kako je odluka donesena "kako bi ostavština Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda mogla živjeti dalje".

Video: Odlazak Virginije Viard

Kako se navodi, Chanel bi trebao održati reviju na pisti na pariškom tjednu visoke mode u lipnju, u onome za što se vjeruje kako će biti posljednja kolekcija Virginije Viard za ovaj brend.

Chanel joj se zahvaljuje na njezinu radu i doprinosu u zadnjih 30 godina koje je provela u istoimenoj tvrtki.

Kopirati
Drag cursor here to close