Snovi

Djeca više ne sanjaju da budu liječnici, nastavnici…

Djevojčice su 2000. godine navodile da žele postati učiteljice, liječnice, odvjetnice, psihologinje i medicinske sestre, a dječaci su isticali zanimanja poput menadžera…
Lifestyle / Obitelj | 06. 06. 2024. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca više ne žele postati nastavnici, liječnici i biznismeni već influenceri, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske kompanije BT Grupa.

Istraživanje, koje je objavio Daily Mail, ispitivalo je ambicije najmlađih u ovoj godini u odnosu na 2000. godinu.

Studija je pokazala kako je na rezultate utjecala popularnost Interneta tijekom godina, pri čemu su djeca od 11 do 15 godina navela profesije koje se bave društvenim medijima kao neke od najpoželjnijih.

Djevojčice su 2000. godine navodile da žele postati učiteljice, liječnice, odvjetnice, psihologinje i medicinske sestre, a dječaci su isticali zanimanja poput menadžera, inženjera, liječnika i sportaša, prenosi Tanjug.

Prema rezultatima ovogodišnjeg istraživanja, četiri od pet od pet najboljih poslova koje su naveli dječaci su vezani za STEM (tehnologija, inženjering i matematika), uključujući dizajn video igara i softverski inženjering.

Istraživači u BT Grupi kažu kako u usporedbi s dječacima, mnoge djevojčice smatraju da karijere u oblasti tehnologije nisu za njih.

Studija je također pokazala da više od 51 posto ispitanih djevojčica vjeruje da tehnološke karijere više odgovaraju dječacima, a skoro 78 posto smatra da nema dovoljno ženskih uzora u tehnološkoj industriji.

Kopirati
Drag cursor here to close