Najava simpozija

Oživljavanje i transport vitalno ugroženog djeteta

Lifestyle / Obitelj | 27. 09. 2017. u 11:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 20 godina postojanja suvremene Jedinice intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, u petak, 29. rujna 2017. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 13 sati, održat će se mini simpozij na temu ''Oživljavanje i transport vitalno ugroženog djeteta''.

Organizatori su Odjel za neonatologiju Klinike za dječje bolesti SKB Mostar u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i Liječničkom komorom HNŽ-a. Na simpoziju se očekuje dolazak poznatih i priznatih pedijatara iz regije, kao i medicinskih sestara čije je djelovanje usko povezano s intenzivnom skrbi za najmlađe pacijente.

Pored 20 godina postojanja Jedinice intenzivnog liječenja na Klinici za dječje bolesti, ove godine bilježimo i slavimo 40 godina od formiranja Odjela za neonatologiju u Mostaru kroz koji je do sada prošlo ukupno 17.000 bolesne djece, uglavnom novorođenčadi.

Uspješnost rada i liječenja naših najmanjih pacijenata usko je povezana sa fizičkim, mentalnim i socijalnim zdravljem cjelokupne zajednice te je stoga  značaj ovog simpozij uistinu velik.

Kopirati
Drag cursor here to close