Lael Wilcox

Biciklom oko svijeta za 108 dana

Wilcox je nadmašila rekord koji je 2018. postavila Jenny Graham iz Škotske, čije je putovanje trajalo 124 dana i 11 sati.
Lifestyle / Zabava | 12. 09. 2024. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka "ultra-izdržljiva" biciklistkinja Lael Wilcox postavila je novi svjetski rekord za najbržu ženu koja je biciklom obišla svijet, nakon što je za 108 dana, 12 sati i 12 minuta uspela da pređe 29,169 kilometara.

Ona je putovanje otpočela i završila u Chicagu, a vozila je bicikl do 14 sati dnevno, što će, nakon provare, biti upisano u Guinnesovu knjigu rekorda, prenosi BBC.

Wilcox je nadmašila rekord koji je 2018. postavila Jenny Graham iz Škotske, čije je putovanje trajalo 124 dana i 11 sati.

Cjelokupno putovanje bicikliste, uključujući letove, trajekte i javni prijevoz, mora iznositi 40.000 kilometara, što je jednako obujmu Zemljinog ekvatora, a minimalna razdaljina pređena na biciklu mora premašiti 28.970 kilometara.

Stručnjaci procjenjuju da ''ultra-izdržljivi'' biciklisti mogu sagorjeti od 6.000 do 10.000 kalorija dnevno.

Nakon što je krenula iz Chicaga, Wilcox je nastavila k New Yorku, gdje se ukrcala na let za Portugal.

Video: Ride With Lael

Zatim je provela nekoliko tjedana putujući na sjever do Amsterdama, niz Njemačku, preko Alpa, na Balkan i na kraju preko Turske do Gruzije.

Iz Gruzije je zrakoplovom otputovala u Australiju, vozeći bicikl od Pertha duž južne obale do Brisbana gdje se ukrcala na let za Novi Zeland.

Kada je prešla oba otoka, Wilcox je odletjela do svog rodnog grada Anchorage, vozila bicikl duž pacifičke obale do Los Angelesa, a zatim se uputila do Chicaga i time napravila neophodan krug.

''Najnevjerojatnija je stvar vidjeti žene koje se bave svojim sportom na način na koji žele. Ja sam velika obožavateljica'', rekla je prethodna rekorderka Jenny Graham.

Kopirati
Drag cursor here to close