VIDEO

Halid Bešlić zapjevao na crvenom tepihu

Na Instagramu je objavljen video kako Bešlić pjeva poznatu pjesmu "Malo je malo dana" iz filma "Kod amidže Idriza", a s kojom je prije 20 godina otvoren Sarajevo Film Festival.
Lifestyle / Zabava | 22. 08. 2024. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Halid Bešlić u srijedu navečer se s unucima pojavio na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala te iskorostio priliku i zapjevao okupljenima.

Na Instagramu je objavljen video kako Bešlić pjeva poznatu pjesmu "Malo je malo dana" iz filma "Kod amidže Idriza", a s kojom je prije 20 godina otvoren Sarajevo Film Festival kada je ova folk zvijezda prošetala prvi put crvenim tepihom s ekipom filma, prenosi N1

Dok je pjevao refren ove pjesme, s osmijehom ga je promatrao Mirsad Purivatra, bivši direktor SFF-a, a prisutni su ga ispratili ovacijama i aplauzom.

Inače, Bešlić je u srijedu u izjavi za medije i govorio o ovoj pjesmi i prisjetio se tog trenutka na crvenom tepihu 10. izdanja SFF-a.

"Ja sam među prvima bio u filmu s pjesmom Saše Lošića 'Malo je, malo dana' u filmu 'Kod amidže Idriza'. S tim filmom je otvoren festival, tako da sam te godine čak bio u društvu Johna Malkovicha i Gerarda Depardieua i tako dalje. Sve to skupa, Sarajevo živi posebnim životom ovih 10 dana, a to je dobro za ovaj grad i uopće ovu priču. Što je nekad bila Pula i Beograd, to je sada Sarajevo", rekao je Bešlić.

Poručio je i to da je SFF nešto najljepše što Sarajevo ima.

"Bez imalo lažne skromnosti, festival je izrastao u jednu pravu priču, izgleda moćno, dobro i lijepo, ali je ipak Sarajevo ostalo to što jeste. Sarajevo je ostalo svoje, nije glamur, ima dušu, ali i glamur. Vidim ja po izjavama ovih stranih glumaca – oni se odmah vrate u sarajevsku raju", poručio je Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close