Put do pakla

Kristijan Iličić otkriva pravu priču iza putovanja u Turkmenistan

Lifestyle / Zabava | 09. 09. 2024. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic)

Najpoznatiji hrvatski putopisac, travel bloger i poduzetnik Kristijan Iličić, kojeg na društvenim mrežama prati gotovo pola milijuna ljudi, konačno je objavio dugo iščekivani video pod nazivom "Put do pakla". U ovom dramatičnom videu, Iličić otkriva uzrok svojih posljednjih godinu dana borbi i promjena raspoloženja, koji su zabrinuli njegove brojne pratitelje.

Prema njegovom izvještaju, putopisac je prije nekoliko mjeseci najavio da se ne osjeća najbolje, a sada je objasnio da je uzrok njegovih problema bio pokušaj ulaska u jednu specifičnu zemlju koja mu je nedostajala da zaokruži svoju listu putovanja.

Cilj mu je bio postati prvi Hrvat koji je obišao sve zemlje svijeta. Nažalost, njegov zahtjev za vizu je bio odbijen, što je pokrenulo mjesecima dugu agoniju u kojoj je pokušavao pronaći rješenje.

Iličić je opisao kako je kontaktirao brojne turističke organizacije, veleposlanike i političare iz Turske, Katara, Azerbejdžana, pa čak i bivše predsjednike Hrvatske, ali bez uspjeha. U konačnici, suočen s neuspjehom svih drugih opcija, odlučio je na radikalan potez: postao je srpski državljanin i promijenio ime u Adrian Kolak.

Ovaj korak, kako je priznao, bio je posljednja opcija koju je zadržao za najgori slučaj, zbog straha da će, ako bude otkriven, trajno izgubiti mogućnost ulaska u željenu zemlju. Nakon niza odbijenica i osjećaja emotivnog pakla zbog neuspjeha, Iličić je uspio ostvariti svoj san zahvaljujući pomoći jednog moćnog čovjeka iz Hrvatske i njegovog tima.

Srećom, Iličić je konačno posjetio Turkmenistan, zemlju koja godišnje prihvaća samo nekoliko tisuća turista, i time ispunio dugogodišnji san. Njegov video izazvao je brojne reakcije među pratiteljima. Dok su mnogi čestitali putopiscu na postignuću, bilo je i onih koji su smatrali da je priča pretjerano dramatična, kao i onih koji su se zbunili oko pitanja s kojim državljanstvom je zapravo posjetio Turkmenistan. Na to pitanje Iličić je odgovorio da je u zemlju ipak ušao s hrvatskom putovnicom.

Kopirati
Drag cursor here to close