Više nije sramota

Sve više mladih odbija kumstva: "Moramo normalizirati odbijanje"

"Moramo normalizirati odbijanje toga da budemo nečije djeveruše ili kume", izjavila je u videu objavljenom na TikToku, dodajući kako je nakon odrađenog kumstva shvatila da je to "težak i dugotrajan posao.
Lifestyle / Zabava | 02. 10. 2024. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeveruša i vjenčana kuma nekad su bile laskave titule koje se nije odbijalo, no s porastom životnih troškova, pa tako i troškova vjenčanja, pripadnice generacije Z primorane su odbiti ponudu mladenke, piše New York Post.

Vjenčanja u Americi postala su višednevni događaj, a društvene mreže nalažu nove, često ekstravagantne trendove koje mladenke žele slijediti na svoj najvažniji dan - i često su izvan njihovog budžeta.

@komahhd Lol I still want yall to get married back to back but with me as a guest#demure #verymindfulverydemure #verycutesy #bridesmaids #bridesmaidcosts #2023weddings original sound - Afrakomah Darko

Na velike troškove požalila se i jedna američka tiktokerica, koja je u viralnom videu objasnila kako ju je uloga djeveruše koštala 12.000 dolara, odnosno 10.000 eura, zbog čega je odlučila odbiti slične ponude u budućnosti.

Zadatak djeveruše, kao i vjenčanih kuma jest pomaganje mladenkama u pripremama i planiranju, za što moraju izdvojiti desetke tisuća dolara, a veliki troškovi muče i djevojke iz drugih zemalja. Upravo zbog toga sve više njih odbija imati ulogu u vjenčanjima bliskih osoba.

Jedna od njih je i 27-godišnja Britanka Stephanie Greenstreet, koja je bila kuma svojoj sestri, prenosi Index.hr

"Moramo normalizirati odbijanje toga da budemo nečije djeveruše ili kume", izjavila je u videu objavljenom na TikToku, dodajući kako je nakon odrađenog kumstva shvatila da je to "težak i dugotrajan posao" i "test prijateljstva".

Stephanie je objasnila da ne može zamisliti da ponovno preuzme tu odgovornost.

"Ako pristanete biti djeveruša nekome, to mora biti iskren izbor", zaključila je.

Kopirati
Drag cursor here to close