Čvrsnica

Preko 500 planinara na trodnevnim susretima u Masnoj Luci

Lifestyle / Putujte s nama | 19. 07. 2011. u 07:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Pločno iz Posušja i Hrvatskog planinarskog društva Malačka iz Donjih Kaštela, 15., 16. i 17. srpnja održan je 12. Memorijalni susret planinara Ivica Plazonić.

Memorijalni susret održan je u Masnoj Luci ispod Čvrsnice, u prelijepom krajoliku najsjevernijeg dijela općine Posušje. Na Memorijalnom susretu Ivica Plazonić okupilo je se oko 400 planinara iz 36 Hrvatskih planinarskih društava iz Planinarskog saveza Herceg Bosne i Hrvatskog planinarskog saveza.

Između ostalih na susretu su nazočili dopredsjednik Hrvatskog planinarskog saveza Tomislav Čanić, predsjednik Planinarskog saveza Herceg Bosne Dražen Pažin, tajnik Planinarskog saveza Herceg Bosne Miljenko Bošnjak, dopredsjednik Planinarskog saveza Herceg Bosne Branko Bago i brojni drugi.

Poseban gost bio je don Velimir Tomić, misionar u Tanzaniji, koji je bio domaćin ekspediciji HPD-a Pločno prilikom uspona na najviši vrh Afrike Kilimandžaro.

Don Velimir Tomić, koji je bio prepun dojmova, svečano je zapalio logorsku vatru, a kako je 12. Memorijalni susret planinara protekao najbolje govore riječi dopredsjednika Hrvatskog planinarskog saveza gosp. Tomislava Čanića, koji je izjavio da je impresioniran entuzijazmom organizatora, sadržajem susreta, pozitivnim vibracijama kojima je susret odisao kao i ljepotama krajolika.

Potrebno je napomenuti da je priprema i organizacija 12. Memorijalnog susreta planinara Ivica Plazonić trajala punih šest dana, pri čemu su veliki obol dali brojni volonteri kojima i ovim putem od srca zahvaljujemo.

Dodajmo još da su uz obilje hrane i pića nazočni planinari i njihovi gosti mogli uživati i u brojnim tradicionalnim sportovima kao što su bacanje kamena s ramena, potezanje konopa, potezanje klipa i drugo.

Susret planinara završio je Svetom misom, koju je u nedjelju 17. srpnja, u Crkvi u Masnoj Luci, služio fra Petar Krasić, priopćeno je iz HPD Pločno.

Kopirati
Drag cursor here to close