Popuni anketu

Glasaj za život: Podržite inicijativu pacijenata za bolje zdravstvo

Ispuni anketu "Glasaj za život" i pomozite u borbi za bolje zdravstvo u BiH. Glasajte i podržite pacijente u njihovoj inicijativi za hitne reforme!
Lifestyle / Zdravlje | 19. 09. 2024. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet udruženja pacijenata započelo je projekt ''Glasaj za život'' kako bi unaprijedili zdravstveni sustav Federacije BiH, fokusirajući se na ključne probleme.

Projekt, iako nepolitički, pokrenut je u predizbornom periodu s ciljem skretanja pažnje na zdravstvenu politiku. Organizatori pozivaju građane da se uključe u anketu na stranici www.glasajzazivot.ba kako bi izrazili svoje (ne)zadovoljstvo zdravstvenim uslugama.

Prilikom predstavljanja, voditelj projekta, Sead Sefić, naglasio je potrebu za hitnim smanjenjem dugih lista čekanja, boljoj financijskoj održivosti zdravstva i uključivanju pacijenata u donošenje zdravstvenih politika. Projektna menadžerica Adisa Velić naglasila je važnost glasanja i pratnje političkih obećanja vezanih za zdravstvo.

Udruženja, kao što je “Mijelom u BiH” i “Renesansa”, ukazala su na ozbiljne probleme s dostupnošću lijekova i tretmana.

Pacijenti su poručili da više nemaju vremena za čekanje reformi te da žele konkretna rješenja. Na kraju, Alma Stefanišin iz Udruženja “SNAGA” BiH poručila je vlastima da bez pacijenata nema odlučivanja o zdravstvu.

Svi su pozvani da sudjeluju u anketi na web stranici i time daju svoj glas za bolje zdravstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close