Mostar

Gradska vijećnica 'obojena' u ružičasto

Gradska vijećnica je osvijetljena s ciljem ukazivanja na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevencije, liječenja i pružanja podrške ženama koje žive s tom bolešću.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 10. 2024. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Osvjetljavanjem vijećnice Grada Mostara u pink boju naš Grad se pridružio ostalim gradovima u BiH koji su također zasvijetlili pink bojom", priopćili su iz Udruge Novi Pogled.

Kako su istaknuli, Gradska vijećnica je osvijetljena s ciljem ukazivanja na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevencije, liječenja i pružanja podrške ženama koje žive s tom bolešću.

Iz Udruge su ukazali i na važnost jačanja društvene osjetljivosti prema ženama koje su oboljele od raka dojke.

Foto: PR / Članice Udruge Novi Pogled

Podsjetimo, listopad je mjesec borbe protiv raka dojke u kojem se organiziraju brojni događaji kako bi se podigla svijest o važnosti ranog otkrivanja bolesti i redovitih preventivnih pregleda.

Rak dojke zloćudna je bolest koja nastaje kada normalne žljezdane stanice dojke promijene svoja svojstva te počnu nekontrolirano rasti, umnožavati se i uništavati okolno zdravo tkivo.

Takve promijenjene stanice mogu potom dospjeti u limfne i/ili krvne žile te tako proširiti bolest u druge dijelove tijela.

Redovitim pregledom koji uključuje samopregled, mamografiju te ultrazvučni pregled rak dojke se može otkriti u ranom stadiju kada su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće.

Uvod u ružičasti listopad u BiH bila je Utrka / Šetnja za ozdravljenje koja se 29. rujna održala u Sarajevu u organizaciji Udruženja Think Pink.

Kopirati
Drag cursor here to close