Studio Progresso

Mostar dobio edukativnu radionicu za trudnice - Pripema, porod, kreni!

Lifestyle / Zdravlje | 08. 07. 2024. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"PRIPREMA, POROD, KRENI!" naziv je edukativne radionice za trudnice koja se održala u petak, 5.7. u Progresso studiju u Mostaru.

Novi je ovo projekt koga je pokrenula vlasnica Progresso studija, mag. fizikalne terapije i rehabilitacije, neurorazvojni Bobath terapeut za djecu, Marija Puljić u suradnji s laktacijskom savjetnicom Rusmirom Arapović.

Radionice će se održavati svaki mjesec, dva puta u mjesecu, u trajanju od sat i pol.

Svaki mjesec će na prvoj radionici obrađivati sljedeće teme: trudnoća, prehrana trudnice, priprema stvari za rodilište, kada krenuti u rodilište, pratnja na porodu, porod, vježbe disanja kroz porođajna doba, zlatni sat, babinje.

Foto: Bljesak.info / Mostar dobio edukativnu radionicu za trudnice - Pripema, porod, kreni
Foto: Bljesak.info / Mostar dobio edukativnu radionicu za trudnice - Pripema, porod, kreni
Foto: Bljesak.info / Mostar dobio edukativnu radionicu za trudnice - Pripema, porod, kreni

Na drugoj radionici će obraditi sljedeće teme: što sve trebamo znati o dojenju, prednosti dojenja, prehrana dojilje, tehnike dojenja, mogući problemi u dojenju i kako ih riješiti, pravilno postupanje s novorođenčetom (Baby handling).

Svaki mjesec ugostit će jednog od uglednih liječnika koji će obraditi teme bliske ovima.

Tako je ovaj mjesec gost predavač dr. Jerko Brzica, spec. pedijatar, a tema koju će obraditi je "Razvoj bebe do 12. mjeseca života."

Svakoj trudnici je osigurana beba lutka na kojoj će vježbati Baby handling.

Naši sponzori su osigurali poklon vrećice za svaku trudnicu, Violeta, Tintilinić i Lansinoh BiH.

Pozivamo sve trudnice i tate da nam se pridruže na jednoj od narednih radionica. Pripremite se za porod i budite aktivni sudionici u procesu rađanja, a nakon dolaska bebe dojenjem i pravilnim postupanjem u svakodnevnim životnim aktivnostima optimizirajte njen rast i razvoj!

Sve informacije o radionici možete dobiti pišući na mail progresso.studio.mo@gmail.com ili pozivom na broj 064 44 10 430.

Kopirati
Drag cursor here to close