Slažete li se?

Ovo je najbolja obuća ako puno vremena provodite na nogama, kažu ortopedi

Jeste li iznenađeni izborom ortopeda?
Lifestyle / Zdravlje | 08. 05. 2024. u 11:00 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvrsni su za ljude s ravnim stopalima, bolovima u petama ili problemima s donjim dijelom leđa — i iza sebe imaju cijelu bazu obožavatelja, prenosi HuffPost

Većina trendova obuće dođe i prođe, ali jedan stil koji je okupio zajednicu doživotnih entuzijasta? Uvijek praktična, elegantna, ali neobična klompa. Ova čvrsta grupa — čiji sam ponosni član — može navesti mnoštvo razloga za našu privrženost klompi. Udobnost! Lakoća! Potpora i podcijenjeni funkcionalni šik (koji mnogi od nas s ljubavlju nazivaju "ružnim šikom")!

No, naravno, najbolja osoba za pitanje jesu li klompe zaista vrijedne pažnje je profesionalac - pedijatar. Huffpost je razgovarao s ortopedicom dr. Saylee Tulpule o njezinom profesionalnom pogledu na ljubitelje klompi. 

Tulpule je objasnila da ljudi koji puno vremena provode na nogama često uživaju u klompama zbog njihove ugrađene potpore za stopalo, često dodanih udobnih jastuka i stila navlačenja koji je lagan.

Zato "klompe tradicionalno nose profesionalci koji stoje cijeli dan: medicinske sestre, učitelji, liječnici, kuhari itd.", napisala je. Klompe su također često otporne na klizanje i vodootporne, što je dodatna prednost za aktivne profesionalce, dodala je Tulpule.

Ove mnogima omiljene cipele također mogu biti korisne osobama  s određenim zdravstvenim problemima. Konkretno, "Klompe mogu biti udobne ljudima koji pate od ravnih stopala, bolova u petama, upale tetiva ili čak problema s donjim dijelom leđa zbog stupnja podrške i jastuka", rekla je Tulpule.

Bitno je napomenuti da bi možda trebali izbjegavati modne klompe s visokim potpeticama iznad 7.5 cm, što može dovesti do spoticanja i potencijalnog istegnuća vaše Ahilove tetive, primijetila je Tulpule.

Osim toga, klompe s pretjerano čvrstim drvenim potplatima neće pružiti istu potporu i stoga mogu "pogoršati ravna stopala", dodala je. Sve dok se držite praktičnog stila bez visokih peta i drvenih potplata, klompe su jedne od najboljih udobnih cipela koje ćete ikad pronaći.

Kopirati
Drag cursor here to close