Sve o mozgu

Tjedan mozga u Mostaru

Lifestyle / Zdravlje | 12. 03. 2015. u 09:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katedra za Neuroznanost Medicinskog fakulteta u Mostaru, u suradnji s Medicinskim fakultetom u Splitu i studentima Medicinskog fakulteta u Mostaru, organiziraju niz aktivnosti u sklopu tzv. Tjedna mozga.

U organizaciji im se pridružuju Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Studij psihologije, te škole i druge javne ustanove.

Glavni cilj kampanje, u svijetu poznate kao Brain Awareness week je promocija znanja o građi i funkcijama mozga, te popularizacija neuroznanosti.

Tjedan mozga bit će obilježen nizom događanja i predavanja s naglaskom na razumijevanje spavanja i poremećaje spavanja različitih dobnih skupina, razumijevanje razvoja komunikacije kod djece i upoznavanje neurobiologije zlostavljanja djece, te upoznavanja šire javnosti s najčešćim rizicima za razvoj cerebrovaskularnih bolesti.

Organizatori su uputili poziv svim zainteresiranim za sudjelovanjem u aktivnostima Tjedna mozga od 16. do 22. ožujka 2015. i da se uključe u međunarodnu borbu za bolje razumijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja!

Kopirati
Drag cursor here to close