#Bljesak.info

Facebook uvodi hashtagove: Konverzacije i njihov kontekst stavljaju se u prvi plan

Sci-Tech / Flash | 13. 06. 2013. u 08:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook je sinoć potvrdio ono o čemu se šuškalo nekoliko mjeseci – uvode se hashtagovi. Mali postotak korisnika već sada primjećuje kako su pojmovi kojima prethodi simbol # “klikabilni”, a ostalim će korisnicima usluga biti dostupna tijekom idućih nekoliko tjedana.

Kako je naveo Facebookov Greg Lindley, ova se opcija uvodi kako bi se konverzacije dovele u prvi plan te kako bi bilo jasnije što se događa i o čemu se trenutno govori na Facebooku, odnosno, koje su trenutno najzanimljivije teme, prenosi Netokracija.com,

Navodi kako su hashtagovi samo početak te da će uskoro uvesti i druge opcije koje će pridonijeti ovome.

Slično kao na Instagramu, Twitteru, Tumblru ili Pinterestu, hashtagovi će na Facebooku omogućiti da post stavite u određeni kontekst i na taj način označite kako je ta vaša izjava dio veće rasprave. Ako kliknete na hashtag na Facebooku, vidjet ćete što druge osobe ili stranice govore o tom događaju ili temi.

Dakle, moći će se pretraživati određeni hashtag, kao što je #NBAFinals; moći će se kliknuti na hashtag kako bi se pratio ostali sadržaj s istom temom, a moći će se kreirati novi postovi direktno iz hashtag feeda i rezultata pretraživanja.

Moći će se i kontrolirati kome će vaši postovi biti vidljivi. Uvodit će se i prikaz hashtagova o kojima se najviše govori te dublje analitike.

Inače, hashtag je kreirao korisnik Twittera Chris Messina još 2007. godine, a Twitter je s vremenom prihvatio sustav organiziranja tvitova oko određenih tema. Od tada, hashtagove su prihvatili Tumblr, Pinterest, Flickr, Google+, Instagram i mnogi drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close