Tuzla

Gaming industrija u BiH: Nije važno jeste li game developer ili gamer, dođite na Nexus festival

Sci-Tech / Flash | 07. 06. 2015. u 05:49 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Prvog Nexus Festivala – Gaming Development Programa od 26. do 28. lipnja 2015. godine u Hotelu Tuzla, održat će se konferencije/predavanja vezane za razvoj gaming industrije.

Predavači su istaknuti profesionalci iz oblasti gaminga među kojima su: Damir Đurović - Reboot Infogamer; Ilija Petrušić - Lion Game Lion; Matija Roškarič - Lion Game Lion; Igor Motsnyi – Motsnyilegal;  Admir Tuzović – Microsoft; Amra Brkić – Imel; Matija Bilješković – BalkanViator; Damir Halilović – Prime Time; Armin Mušović – Prime Time; Andrej Jagar – Prime Time ;  Veljko Kukulj - 32 bita & Sanja Dukić – Narodna i univerzitetska biblioteka ''Derviš Sušić'' Tuzla i drugi.

Predavanja su namijenjena studentima, indie developerima i onima koji žele da to postanu, a zbog ograničenog broja mjesta prijava je obvezna.

Pored predavanja u sklopu festivala održat će se turniri PES15 turnir na PlayStation 4 i League of Legends. Svi prijavljeni timovi za League of Legends turnir imat će priliku besplatno sudjelovati i u drugom turniru Awakening Of Heroes. Riječ je o novoj igri razvojnog tima COFA Games iz Srbije. Za pobjednike osigurane su i nagrade.

Nexus se pridružio i obilježavanju 26. lipnja - Dana podrške žrtvama torture kada će se igrati video igrica EARS torture napravljena od strane IRCT (Internacionalno vijeće za rehabilitaciju žrtava torture).

Svi zainteresirani tijekom tri dana moći će da prate aktivnosti na Gaming Festivalu kao i da posjete izložbeni dio uspješnih tvrtki kao što su: Genelec; Imel; Leftor; Tropico; Authority Partners  i dr.

Na Festivalu će se prezentovati i indie developeri: Superverse; Pluragames; Awakening of Heroes - Cofa Games; Ensar Bavkr; Wild Beauty; Ermin Podrug; LekaBros; Red Viking; Fajlworks; PhantasyInk Studio itd.

Nexus festival organizira Magic Factory pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva razvoja,  poduzetništva i obrta.

Sve informacije o prijavi na predavanja, timova na turnire kao i tko su izlagači na Festivalu mogu se dobiti na službenoj web stranici www.nexusfest.eu.

Kopirati
Drag cursor here to close