što je to demokracija

Hadžović: U postsocijalističkom bh. društvu demokracija se smatra vladavinom jačega

Sci-Tech / Flash | 19. 10. 2015. u 13:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ otvorio je u Neumu 17. godišnju konferenciju posvećenu temama iz oblasti građanskog obrazovanja.

Konferenciju su organizirali Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS i Ured za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD u BiH.

''Iznimno cijenim napore organizatora Konferencije da se bosanskohercegovačkom društvu približi pojam demokracije i demokratskog društva. U našem postsocijalističkom sustavu ona se nerijetko shvaća kao vladavina jačega odnosno svatko svakome može sve reći bez ikakve odgovornosti'', rekao je Hadžović dodajući kako su organizatori na preuzeli zadatak i odgovornost da našem društvu objasnite kako je demokracija poštivanje odluke većine, poštujući svačije pravo na život, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Demokratski put nema alternative i jedini je put prema uzajamnom poštivanju svih nas koji živimo na ovim prostorima. S velikom radošću želim se zahvaliti svima koji su do sada dali neizmjeran doprinos shvaćanju demokracije i važnosti ljudskih prava u našem društvu, kao i svim sudionicima ovogodišnje Konferencije. Nadam se da će i ovogodišnja Konferencija "Sudjelovanje u demokraciji: Aktivno učenje u učionici, školi i zajednici" dati nove smjernice kretanju našeg demokratskog društva'', kazao je, otvarajući Konferenciju, ministar Hadžović.

Inače, na ovogodišnjoj konferenciji bilo je nazočno 130 nastavnika, prosvjetno-pedagoških savjetnika i sveučilišnih profesora, koji su, kroz plenarne i paralelne sesije, ispitivali stanje, izazove i perspektive građanskog obrazovanja u našoj zemlji.

Na kraju konferencije predstavljene su preporuke za unaprjeđenje kvalitete programa obrazovanja novih generacija za aktivno i odgovorno pučanstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close