sastanak

HNŽ: Ministarstvo zdravstva na poseban način skrbi o osobama s invaliditetom

Sci-Tech / Flash | 05. 10. 2015. u 14:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica održao je danas sastanak s predstavnicima Koalicije 'Zajedno smo jači' koja okuplja jedanaest udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom i djeci s posebnim potrebama s područja HNŽ, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske Vlade.

''Vi ste prvi s kojima održavam službeni sastanak što potvrđuje moju osobnu i spremnost Ministarstva da na poseban način skrbi o potrebama populacije koju predstavljate'', kazao je ministar Opsenica.

Govoreći o izradi Akcijskoga plana u oblasti invalidnosti u HNŽ, koji se temelji na Strategiji za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom u F BiH, predstavnici Koalicije istaknuli su odličnu suradnju s Ministarstvom, ali i ukazali na potrebu uključivanja drugih ministarstava i Vlade HNŽ kako bi se donio što kvalitetniji Akcijski plan.

''Shvatili smo kako pojedinačno nemamo snagu. Zbog toga smo se odlučili udružiti i danas kao Koalicija 'Zajedno smo jači' želimo, s mjerodavnim institucijama, raditi na donošenju i realiziranju Akcijskoga plana. Zahvaljujemo ministru Opsenici jer je prepoznao potrebe populacije koju zastupamo što nam daje nadu kako ćemo, u rješavanju poteškoća s kojima se susrećemo, imati veliku potporu Ministarstva'', kazala je u ime Koalicije Jasna Rebac, predsjednica Udruženja mladih 'Ružičnjak -Los Rosales' iz Mostara.

Predstavnici Koalicije ministra Opsenicu upoznali su s činjenicom kako uskoro očekuju održavanje tematske sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije o temi poteškoća osoba s invaliditetom i djece s posebnim potrebama i potrebi što skorijega donošenja akcijskoga plana u oblasti invalidnosti u HNŽ-u.

Sudionici sastanka iskazali su spremnost za daljnji zajednički predani rad, koji će na poseban način biti intenziviran i konkretiziran nakon održavanja tematske sjednice Skupštine HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close