Nove investicije

Huawei želi uložiti u BiH

Sci-Tech / Flash | 21. 10. 2015. u 16:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima kompanije Huawei technologies, regionalnim direktorom Cui Fenghuom i tehničkim direktorom Matom Mladinom.

Sastanku je nazočio i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jozo Bagarić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Regionalni direktor Fenghua upoznao je Čavaru s radom i projektima kompanije Huawei Technologies te istaknuo veliki interes te tvrtke za ulaganja u projekte u Federaciji BiH i BiH, kao i za suradnju s bosanskohercegovačkim mobilnim operaterima.

"Huawei je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Kini, poznata po mrežnim sustavima, opremi za telekomunikacije i mobilnoj tehnologiji. Kompanija trenutno ima 170 tisuća uposlenih, a 45 posto od ukupne dobiti izdvaja za inovacije i tehničke projekte", kazao je direktor Fenghua.

Tehnički direktor Mladina kazao je kako ova kompanija zauzima važno mjesto na europskom tržištu te da prati svjetske trendove u tehnologiji.

Predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo zanimanjem jedne od najuspješnijih kineskih kompanija za Federaciju BiH i BiH, istaknuvši kako međusobna suradnja može pridonijeti stabilizaciji i unaprjeđenju ekonomskog i gospodarskog stanja u FBiH i BiH, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close