Inkluzija

Jablanica želi umrežiti obrazovne ustanove, općine i regije

Sci-Tech / Flash | 06. 02. 2015. u 14:16 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Jablanici je danas održan prvi sastanak Koordinacijskog tima za implementaciju Indeksa inkluzivnosti na području ove općine.

Indeks inkluzivnosti implementiraju Općina i obrazovne institucije u suradnji s Misijom OSCE-a. Metodologija Indeksa inkluzivnosti je dobar okvir za somoprocjene škola i zajednice, a u cilju njihovog razvoja.

Zadatak tima je da provedbom ove metodologije kreira općinski akcijski plan za obrazovanje s ciljem unapređenja odgojno-obrazovnog procesa.

Cilj je umrežiti obrazovne ustanove, općine i regije u kojima se primjenjuje metodologija Indeksa inkluzivnosti kako bi se razmjenjivala iskustva i promovirali rezultati postignuti u praksi.

Zadatak općina je da u proračunima planiraju sredstva za provedbu prioriteta identificiranih primjenom Indeksa inkluzivnosti.

Koordinacioni tim u Jablanici, koji je imenovao općinski načelnik Salem Dedić, broji 17 članova. Oni su predstavnici Općine, Osnovne škole "Suljo Čilić“, Srednje škole, Dječjeg vrtića "Pčelica“, Centra za socijalni rad, Policijske stanice, RTV i nevladinih organizacija Omladinski klub "Pod istim suncem“, Vijeća mladih i BZK Preporod.

Kopirati
Drag cursor here to close