bolesna 'igra'

Kako spriječiti pedofilsku krađu fotki vaše djece na internetu!

Sci-Tech / Flash | 05. 08. 2015. u 12:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Instagramu se pojavila nova bolesna "igra" koja je zastrašila sve njegove korisnike, a naročito roditelje koji slike svoje djece objavljuju na društvenim mrežama.

Sudionici ove igre kradu slike tuđe djece i izmišljaju priče lažnom obiteljskom životu. Oni prikupljaju fotografije mališana sa određenog naloga, a zatim ih objavljuju praveći se da su roditelji tog djeteta. "Virtualno usvajanje" se nastavlja izmišljanjem obiteljskih aktivnosti i ostalih događaja.

Dana je žena koja tvrdi da je bila žrtva ove igre i pedofila na Instagramu, kao i njen sin.

"Dok sam pregledala notifikacije na Instagramu, primijetila sam da je jedna osoba lajkala mnogo mojih slika. Kada sam kliknula na taj profil, tamo sam vidjela slike svog sina", rekla je Dana.

Ona dodaje da je izvjesna osoba na svom profilu objavila nekoliko slika njenog sina, za kojeg je tvrdila da je njezin i dala mu lažno ime i izmislila priče o njihovom zajedničkom životu. Kada je Dana kontaktirala ovu ženu, ona je samo izbrisala komentare i nastavila da objavljuje njezine fotografije.

"Ova vrsta sadržaja krši naše uvjete. Jednom kada roditelj ili staratelj prijavi ovako nešto, mi moramo da radimo na tome da brzo uklonimo problem", rekao je glasnogovornica Instagrama. Ova majka je odlučila posavjetovati sve roditelje i upozoriti ih na opasnosti postavljanja obiteljskih fotografija na društvenim mrežama:

1. Pažljivo birajte slike koje ćete objaviti na internetu!
2. Svi vaši profili moraju biti privatni. Provjerite i podešavanja kako biste mogli otkriti što ljudi koji traže informacije o vama, vide na svojim profilima.
3. Fotografije šaljite samo prijateljima i pratiteljima koje zaista poznajete. Možete koristiti privatne grupe na Facebooku ili selektivno slanje na Instagramu.
4. Koristite privatne aplikacije preko kojih ćete dijeliti fotografije užoj obitelji i najbližim prijateljima
5. Isključite opciju objavljivanja lokacije na Facebooku i Instagramu!
6. Obavezno stavite pečat koji će obilježiti slike koje pripadaju vama i spriječiti druge da ih zloupotrijebe!

Kopirati
Drag cursor here to close