Energetska učinkovitost

Milijun maraka za četiri škole u ŽZH

Sci-Tech / Flash | 10. 06. 2015. u 14:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u Širokom Brijegu, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta energetske učinkovitosti za četiri škole između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Ugovor su potpisali Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade i Yuri Afanasiev, rezidentni koordinator UN-a/rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH.

Riječ je o projektu čija ukupna vrijednost iznosi milijun KM, a glavni cilj projekta je provedba mjera energetske učinkovitosti kroz zamjenu ili obnovu postojeće infrastrukture, a sve u cilju postizanja koristi za životnu sredinu i ostvarivanja financijskih ušteda.

Potpisivanjem ovog Ugovora Vlada Županije Zapadnohercegovačke nastavlja sada već uspješnu suradnju s UNDP-om u BiH po pitanju razvojnih i infrastrukturnih projekta, koja je formallizirana u ožujku 2014. godine kada je između Vlade ŽZH i UNDP-a u BiH potpisan Memorandum o razumijevanju.

Današnji sastanak ujedno predstavlja i oproštajni posjet rezidentnog koordinatora UN-a/rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH, Afanasieva, Županiji Zapadnohercegovačkoj i Vladi ŽZH te će na taj način uspješna suradnja između ovih institucija biti opečaćena svečanim potpisivanjem Ugovora.

Škole koje su uključene u ovaj projekt su: Prva osnovna škola Široki Brijeg, OŠ Rakitno (Posušje), OŠ Ruđer Bošković (Grude) te OŠ Ivana Brlić Mažuranić (Ljubuški).

Kopirati
Drag cursor here to close