Multietničke zajednice

Mostar središte dijaloga integriranog obrazovanja

Sci-Tech / Flash | 08. 11. 2014. u 12:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je danas središte dijaloga ključnih aktera u procesu reforme obrazovnih politika na području Hercegovačko-neretvanske županije(HNŽ).

U organizaciji Nansen dijalog centra Mostar, danas se u Mostaru održava konferencija "Integrirano obrazovanje u multietničkim zajednicama“.

Na konferenciji su prezentirani zaključci i preporuke nedavno održanih dijalog seminara na temu integracije obrazovanja u multietničkim zajednicama.

Ovom prilikom razgovara se i o uspješnim modelima integriranog obrazovanja u multietničkim zajednicama u regiji kroz prezentacije Nansen centara iz Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji će se prezentirati i “Priručnik za nastavnike/profesore u oblasti promoviranja kulture tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama” realiziran u okviru suradnje NDC-a Mostar i Multikulturnog centra iz Praga, Češka Republika.

Na konferenciji sudjeluju direktori, nastavnici i učenici škola iz HNŽ-a, predstavnici Grada Mostara i Županije, kao i lokalnih i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjem obrazovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close