kao profesionalci

Natjecanje u obrani marketing projekata na Univerzitetu u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 05. 06. 2015. u 06:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru dana 4.lipnja 2015. godine, pod pokroviteljstvom BH-Telecom-a, počela je dvodnevna manifestacija natjecanja studenata u obrani marketing projekata. Naime, spomenuto natjecanje se održava svake godine u sklopu predmeta Marketing pod vodstvom prodekana Ekonomskog fakulteta, ujedno i profesora na predmetu „Marketing“ doc. dr Veldina Ovčine. Studenti samostalno kroz cijeli semestar istražuju i prikupljaju podatke za dodijeljena poduzeća, tako da će u ova dva dana sve proteći u znaku marketinga!

Na samom početku manifestacije prisutnima su se obratili gospodin Nebojša Bosnić ispred Ministarstva gospodarstva HNŽ, pomoćnica ministra za visoko obrazovanje gospođa Angela Petrović, gospodin Zdravko Čerović ispred federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, ispred gostujućih predavača gospodin Reuf Herić, te ispred preduzeća sudionika u realizaciji projekta, gospođa Elmedina Hodžić. Cijenjenom auditoriju ispred studenata koji sudjeluju u natjecanju obratila se studentica II godine Ela Meškić.

Cilj izrade marketing planova je praktično primijeniti ranije stečena znanja, te na bazi istraživanja u realnom smislu prikazati rad kompanija za koje su timovi radili. Pruživši im temeljne informacije čelni ljudi kompanija za koje su studenti i izrađivali svoje planove su došli da iste podrže što je u još većoj mjeri podiglo samopouzdanje timova da se istaknu i budu najbolji. Prodekani doc. dr. Veldin Ovčina i doc. dr. Aida Brkan-Vejzović suna samom početku uručili i zahvalnice svim generalnim i marketing menadžerima ovogodišnjih poduzeća sudionika, te je nakon toga uslijedila i mala pauza uz ručak svih prisutnih.

Neophodno je spomenuti da su natjecanje posjetile i sve bitnije ličnosti koje djeluju u sklopu društvenog života našeg grada. Gospodarstvenici, ministri, profesori su samo od nekih koji su uveličali dane realiziranja ovog natjecanja, navodi se u priopćenju. Proglašenje pobjednika uslijedit će po okončanju manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close