App Annie

Od stotinjak instaliranih aplikacija dnevno ih otvaramo tek desetak

Sci-Tech / Flash | 05. 05. 2017. u 09:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija App Annie, koja se bavi podacima o korištenju mobilnih aplikacija, objavila je najnovije istraživanje o navikama korisnika iz nekoliko velikih svjetskih zemalja.

Istraživanje obuhvaća Južnu Koreju, Brazil, Meksiko, Japan, Indiju, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku i Francusku. Prema prikupljenim podacima korisnici mobitela na tim tržištima imaju u prosjeku instalirano od 70 (Meksiko) pa sve do preko 100 aplikacija (Kina i Japan).

Od tog broja aktivno koriste njih tek nešto više od 30 u Meksiku, pa sve do preko 40, koliko ih mjesečno otvore korisnici u Indiji i Brazilu.

Dnevno se, pak, korisnici služe s prosječno tek oko 10 aplikacija, i taj broj ne varira mnogo od zemlje do zemlje, piše Bug.hr.

Najčešće se koriste aplikacije koje dolaze s mobitelom, i to i na iOS-u i na Androidu, dok iza njih po količini korištenja dolaze različite vrste aplikacija. Kod Appleove platforme prednjače društvene mreže, aplikacije za produktivnost te foto i video aplikacije, dok se na Androidima češće otvaraju komunikacijske aplikacije, one za produktivnost, igre, pa tek onda društvene mreže.

Dnevno vrijeme koje ljudi provedu u mobilnim aplikacijama je u konstantom porastu, pa sada iznosi od stotinjak minuta u Francuskoj, pa sve do dvostruko više u Južnoj Koreji.

Detaljno izvješće kompanije App Annie možete pronaći klikom ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close