Prvi put u Hercegovini

Oko 300 sudionika na Šestom kongresu medicinskih sestara i tehničara BiH

Sci-Tech / Flash | 22. 10. 2015. u 18:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti kongres medicinskih sestara i tehničara BiH s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se od 22. do 24. oktobra održati u Mostaru, okupit će oko 300 sudionika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Slovenije, rečeno je na konferenciji za novinare upriličenoj uoči otvaranja Kongresa.

Izražavajući zadovoljstvo što prisustvuje ovom kongresu, predsjednica Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije Ivanka Adžić kazala je kako smatra da će Kongres iznjedriti jednu sjajnu saradnju u interesu medicinskih sestara i tehničara, kako u Mostaru tako i u Beogradu.

Glavna sestra Operacijske sale KBC-a Split Tanja Plazibat istakla je kako se nada da će sve proći u najboljem redu i raspoloženju i da će radni dio Kongresa biti ležeran, a ne pod stresom kao što je njihov svakodnevni rad.

Predsjednica Komore medicinskih sestara-tehničara HNŽ-a Kristina Perić pozdravila je sve prisutne te izrazila zadovoljstvo što se ovaj kongres po prvi put održava u Herecegovini, u Mostaru.

- Nadam se da će sve proći u najboljem redu te da će različite sesije i jako interesantna predavanja potaknuti brojne kreativne rasprave i da ćemo na koncu donijeti neke zaključke koji će biti vrlo važni za promicanje sestrinstva u BiH - kazala je Perić.

Neke od tema o kojima će biti riječi na Kongresu su: Suvremena dostignuća u zdravstvenoj njezi, Kontinuirana edukacija medicinskih sestara i tehničara u BiH, Rad sestara na promociji zdravlja, te Problem neinteresovanja medija za profesiju medicinske sestre.

Organizator kongresa je Komora medicinskih sestara-tehničara HNŽ-a, a visoki pokrovitelj Kongresa je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close