Jasenica

Osnovna škola Bartola Kašića obilježila 100 godina rada i postojanja

Sci-Tech / Flash | 02. 06. 2012. u 08:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Bartola Kašića jučer je upriličila veliko slavlje u područnoj školi Jasenica, gdje je ova obrazovna ustanova i utemeljena prije 100 godina.

Bogatim i raznolikim edukativnim, kulturnim i zabavnim programom učenici su sa svojim nastavnicima priredili svečanu priredbu, a kako se radi o značajnom događaju svojim dolaskom potvrdili su brojni gosti i uzvanici, među kojim je bio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Ministar obrazovanja HNŽ-a Zlatko Hadžiomerović čestitao je 100. rođendan navedenoj školi i uručio prigodan poklon u ime Ministarstva i Vlade HNŽ-a.

Zahvalivši se na lijepim željama, čestitkama i potpori tijekom djelovanja ove obrazovne ustanove, ravnatelj Anđelko Rogić prilikom svečanosti uručio je prigodne zahvalnice te predstavio bilten Osnovne škole Bartola Kašića.

- Ovo je veliki događaj za sve nas, jer činjenica je da više nikad nećemo imati mogućnost slaviti 100. rođendan, a rezultati rada iza nas su, moram to reći, impozantni, jer ne treba zaboraviti činjenicu da je ova škola odgojila brojne generacije i ljude koji su djelovali na izgradnji novijeg i modernijeg društva, rekao je Rogić ne krijući radost zbog tog slavlja.

- Škola je dobila svečani izgled zahvaljujući Gradu Mostaru koji je kao osnivač za 100. rođendan izdvojio 10 tisuća maraka za rekonstrukciju, rekao je Rogić navodeći kako su u samu realizaciju veliku ljubav svojim radom unijeli i sami učenici i školski kolektiv.

Nastavak slavlja, kako je naglasio, slijedi u Rodoču gdje će se 11. lipnja s početkom u 11 sati svečano proslaviti 50 godina od izgradnje tamošnje škole i konačan početak gradnje dugo čekane sportske dvorane koja će nedvojbeno imati veliki utjecaj na obrazovanje u ovim školskim ustanovama.

Kopirati
Drag cursor here to close