Pionir modernog zrakoplovstva

Prije pola stoljeća umro je Charles Lindbergh – prvi čovjek koji je sam preletio Atlantik

Na današnji dan prije 50 godina, 26. kolovoza 1974. preminuo je američki zrakoplovac Charles Lindbergh, prvi čovjek koji je sam preletio Atlantik.
Sci-Tech / Flash | 26. 08. 2024. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Library of Congress / Charles Augustus Lindbergh (Detroit, 4. veljače 1902. – Havaji, 26. kolovoza 1974.) 

Charles Lindbergh slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba, posebno stoga jer je prvi čovjek koji je samostalno preletio Atlantski ocean.

Radilo se o opasnom pothvatu, jer je cijeli niz ljudi prethodno poginuo pokušavajući izvesti takav prelet.

Let preko Atlantika izveo je sam neprekidno letjevši od 20. do 21. svibnja 1927., preletjevši od New Yorka do Pariza zrakoplovom Duh Saint Louisa 5809 kilometara.

Lindbergh je u tom trenutku imao 25 godina, a zrakoplov Spirit of St. Louis je zbog tog pothvata postao jednom od najslavnijih pojedinačnih letjelica u povijesti uopće (danas se nalazi u Smithsonianovom zrakoplovnom i svemirskom muzeju u američkom glavnom gradu Washingtonu).

Za taj podvig dodijeljena mu je Medalja časti, najviše vojno odlikovanje Sjedinjenih Država. Lindbergh je svoju slavu iskoristio kako bi unaprijedio civilno zrakoplovstvo.

Charles Augustus Lindbergh rođen je u Detroitu 4. veljače 1902. godine u Detroitu kao sin odvjetnika i kongresmena Minnesote Charlesa Augusta Lindbergha starijeg, a njegova majka, Evangeline Lodge Land, bila je učiteljica kemije.

Njegov djed po ocu bio je Ola Månsson, utjecajni švedski političar koji je napustio domovinu 1859. zbog optužbi za korupciju i uzeo ime August Lindbergh kada je emigrirao u Sjedinjene Države.

Lindberghov djed po majci bio je stomatolog Charles Henry Land (1847–1922), koji je izumio jaknu krunicu i smatra se "ocem porculanske stomatologije". 

Video: History Brief: Charles Lindbergh and the Spirit of St. Louis

Još kao dijete, Lindbergh je bio zainteresiran za motore i strojeve. Započeo je studij strojarstva, koji je 1922. napustio nakon gotovo dvije godine zbog lošeg uspjeha. Zatim je završio pilotsku obuku u Nebraska Aircraft Corporation, koja je uključivala obuku za mehaničara.

Međutim, budući da nije bio utvrđen fiksni program tečaja, imao je samo nekoliko sati letenja. Nije mu dopušteno završiti posljednji samostalni let jer nije mogao platiti sigurnosni polog od 500 dolara za moguću štetu na zrakoplovu.

Lindbergh se nekoliko mjeseci udružio s jednim drugim pilotom za demonstracije letenja, iako sam nije letio, već je samo skakao padobranom. Potom je kupio vlastitu letjelicu, Curtiss JN-4 "Jenny", s kojom je stekao nedostajuće iskustvo i putovao po zemlji kao akrobatski pilot do 1924. godine.

Te se godine pridružio Zračnoj službi vojske Sjedinjenih Država, gdje je prošao dobru letačku obuku. Nakon početnih poteškoća, diplomirao je kao najbolji u svojoj klasi u ožujku 1925. godine.

Budući da u to vrijeme nije bilo potrebe za vojnim pilotima, Lindbergh je postao poštanski pilot na liniji St. Louis - Chicago.

Charles Lindbergh je 9. lipnja 1926. primljen u masonsku ložu Keystone Lodge No. 243 u St. Louisu, gdje je 20. listopada promaknut u kalfu, a 15. prosinca unaprijeđen u majstora.

Tijekom leta preko Atlantika nosio je masonski simbol na jakni kao amajliju za sreću. Njegov avion, Spirit of St. Louis, također je nosio znak njegove lože.

Lindberghov sin je otet 1932. iz obiteljske kuće u New Jerseyju i kasnije ubijen. Novine su taj događaj nazvale Zločin stoljeća.

Bruno Hauptmann čovjek koji je osuđen za otmicu je pogubljen električnom stolicom, a taj događaj je potaknuo donošenje Lindberghovog zakona kojim je otmica proglašena saveznim zločinom.

Prije ulaska SAD-a u Drugi svjetski rat Lindbergh je postao glavni zagovornik nestupanja Amerike u rat. Bio je vođa udruge Najprije Amerika, najveće antiratne udruge.

Vjerovao je kao i mnogi Amerikanci tog doba, da bi premoćna snaga Amerike porazila Hitlera ali bi time ostavila Europu na milost sovjetske Rusije što bi uzrokovalo uništenje zapadne civilizacije. Izjavljivao je da nitko s osjećajem za ljudsko dostojanstvo ne može opravdavati progone Židova u Njemačkoj. 

Isticao je, iako razumije želju američkih Židova i Britanije da uvuku Ameriku u rat, ulazak u rat nije u američkom interesu. Upozoravao je na veliki židovski utjecaj na američke medije, film, radio i vladu.

Ne možemo ih kriviti što se brinu za ono što vjeruju da je u njihovim interesima ali se isto tako moramo brinuti za naše vlastite. Ne smijemo dopustiti da prirodne strasti i predrasude drugih naroda vode našu zemlju u propast. Te njegove riječi mnogi su kritizirali kao antižidovske i antiameričke.

Lindbergh je optuživan da je nacistički simpatizer. Osobno je vjerovao u nadmoćnost Nordijske rase i u eugeniku. Nakon ulaska Amerike u rat pomagao je ratne napore i letio u borbenim misijama na Pacifičkom bojištu. Poslije rata posvetio se brojnim akcijama za očuvanje okoliša.

Imao je veze ili brakove s više žena, s kojima je imao sedmoro djece, pet sinova i dvije kćeri.

Lindbergh je umro od raka limfnih čvorova u dobi od 72 godine u svom domu na havajskom otoku Maui.

Njegov grob je u crkvi Palapala Hoʻomau u Kīpahulu, Maui. Na njegovoj nadgrobnoj ploči nalazi se stih iz Psalma 139:

Uzmem li krila zorina
pa se naselim moru na kraj,
i ondje bi me ruka tvoja vodila,
desnica bi me tvoja držala.

Kopirati
Drag cursor here to close