podnio ostavku

Pročitajte izjavu zbog koje je nobelovac optužen za seksizam

Sci-Tech / Flash | 11. 06. 2015. u 10:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Timothy Hunt, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu, pod paljbom kritika zbog svojih seksističkih izjava o ženama znanstvenicima u istraživačkim laboratorijima podnio je ostavku na Sveučilištu College London (UCL).

''UCL može potvrditi da je Sir Tim Hunt podnio ostavku na mjesto profesora na fakultetu za životne znanosti na UCL-u, nakon komentara o ženama u utorak, na konferenciji u Južnoj Koreji'', priopćilo je u srijedu navečer prestižo sveučilište.

''UCL je prvo englesko sveučilište koje prima studentice pod istim uvjetima kao i studente'', priopćilo je najstarije sveučilište u Londonu.

Timothy Hunt je izazvao konsternaciju i gnjev na društvenim mrežama i u znanstvenoj zajednici izjavivši u utorak na račun žena: "Tri stvari se dogode kad su one u laboratoriju, zaljubite se u njih, one se zaljube u vas, a kada ih kritizirate one plaču".

''Zaista mi je žao ako sam šokirao, to je užasno. Samo sam htio biti pošten'', pravdao se znanstvenik u srijedu u izjavi za BBC 4.

''Ideja je da mi ne možemo biti ozbiljne kandidatkinje jer smo previše emotivne i, što je još gore, da seskualnom privlačnošću odvajamo muškarce od njihovih istraživanja'', kazala je Dorothy Bishop, profesorica neuropsihologije na Sveučilištu Oxford.

Kopirati
Drag cursor here to close