Poziv na sudjelovanje

Šansa za bh studente: Upoznajte kako funkcioniraju studentske organizacije u SAD-u i Kanadi

Sci-Tech / Flash | 16. 06. 2015. u 13:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelj si aktivnih diskusija, te uz to želiš da unaprijediš svoje komunikacijske vještine engleskog jezika? Mlada si osoba? Student/ica? Član/ica studentske organizacije – želiš saznati više o načinu rada i polju djelovanja studentskih organizacija u Americi? Ukoliko je tvoj odgovorna makar jedno od navedenih pitanja „Da“, onda se odmah prijavi i osiguraj svoje mjesto.

Resursni centar CPCD-a poziva predstavnike/cei članove/ice studentskih organizacija ali i studente i mlade generalno da prisustvuju sastanku pod nazivom „Friends in the Right Places: Discussing Student Organizations“. Ovaj sastanak će se održati 19.6.2015. godine i trajat će od 10:00 do 12:00 sati. Sastanak vode studenti pri sveučilištima u Baltimoru, Wisconsinu, Towsonu i Ontariju. Ovaj sastanak se organizira sa ciljem da se razmijene iskustva, znanja i mišljenja između sjevernoameričkih i naših studenata o studentskim organizacijama i njihovoj ulozi i odgovornosti za mijenjanje postojećeg društvenog stanja. Ovaj sastanak je jedinstvena šansa da se studenti u BiH upoznaju sa načinom na koji funkcioniraju studentske organizacije u SAD-u i Kanadi i njihovom području djelovanja i utjecaju koji imaju na društvenu zajednicu.

Prisustvovanje sastanku preporučujemo svim studentima koji su motivirani da mijenjaju organizacijsku strukturu studentskih organizacija, kao i svim studentima koji još nisu upoznati sa ulogama, odgovornostima i značaju koji studentske organizacije imaju. Ovaj sastanak će svim prisutnim ponuditi korisna znanja o studentskim asocijacijama u SAD-ui Kanadi iz perspektive studenata u SAD-u i Kanadi, što će svakako koristiti svima onima u BiH koji se planiraju uključiti ili su već uključeni u rad studenstkih asocijacija. Obrađivat će se širok spektar pod-tema, koje će varirati od organiziranja i administracije unutar studentske asocijacije preko raspodjele odgovornosti, financijskih obaveza, pa sve donačina poboljšanja učinkovitosti studentskih organizacija u našoj državi i načina motivacije ljude da se priključe ovakvim organizacijama i unutar njih ostvare svoj potencijal.

Kratke biografije volontera koji organiziraju sastanak:

Maggie Coulter –studentica sa završenim bachelor studijem iz Tehničkog teatra, Filozofije i religije (Goucher College, Baltimore), masterom iz Povijesti sa fokusom na teorije revolucije (West Texas A&M University, Canyon), doktoratom iz Politike sa fokusom na revoluciju u Sjevernoj Irskoj od 1968 – 73 (Queens University, Belfast), a trenutno student Globalnih odnosa i ljudske sigurnosti sa fokusom na istočnoeuropsko nogometno nasilje (University of Baltimore, Baltimore).

Jackie Sirovina – studentica pete godine Političkih znanosti i Globalne sigurnosti pri Univerzitetu u Wisconsinu. Tijekom svog studija Jackie se fokusirala na Mirovne studije i rezoluciju konflikta, kao i na Ruske i istočnoeuropske studije.

Jonathan Connelly – student četvrte godine Međunarodnih studija pri Towson sveučilištu u Marylandu.

Kaitlyn Aubry – studentica četvrte godine Religijskih studija pri Western Ontario sveučilištu u Kanadi. Kaitlynin studij se većinom fokusirao na socijalnu pravdu i feminizam u okviru religijskih institucija, kao i na interakcije između religije i države.

Link za prijavu na sastanak „Friends in the Right Places: Discussing Student Organizations“ možete naći OVDJE.Krajnji rok dostavljanja prijave je četvrtak 18. lipanj 2015. godine do 10:00 sati. Sudionici ne plaćaju kotizaciju, ali je broj mjesta ograničen.

Kopirati
Drag cursor here to close