Nezadovoljni odlukama

Sindikat učitelja Vladi HNŽ-a: Žalosno je što nas ponižavate i omalovažavate

Sci-Tech / Flash | 08. 11. 2014. u 13:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat učitelja HNŽ-a i Samostalni Sindikat Sindikatu osnovnog odgoja i obrazovanja BiH uputilo je danas otvoreno pismo Vladi HNŽ-a izražavajući veliko nezadovoljstvo i ogorčenje na zaključke usvojene na 71. Sjednici Vlade održanoj 4. studenog.

''Razlog našeg nezadovoljstva i ogorčenosti je taj što donosite neke upitne odluke, a da niste na dnevni red stavili isplatu naknade za prijevoz (od kolovoza 2013. godine do polovine veljače 2014. godine) učiteljima u osnovnom obrazovanju koju ste dužni po Zakonu isplatiti. Od veljače 2014. godine Predsjednik Vlade je obećavao i uvjeravao nas da je isplata prijevoza od 130.000,00 KM pitanje dana i da se isplata mora što žurnije izvršiti. Nažalost, točno je govorio gospodin Lasić da je to baš pitanje dana'', navode sindikati u otvorenom pismu.

Ističu također kako je naknada za prijevoz učenika prevozničkim firmama na vrijeme isplaćena, pa se pitaju zašto su oni uskraćeni i gdje je preusmjeren novac koji im pripada.

''Možemo nagađati ili dati javnosti da pretpostavlja gdje je taj novac!'', navode.

Samo mjesec dana prije, navode sindikati Vlada je za Dan učitelja poslala čestitku svim prosvjetnim djelatnicima su im između ostalog istaknuli važnost njihovog rada i važnost obrazovanja. Tada je Vlada, kako stoji u otvorenom pismu, navela da učitelji u svojim rukama drže ključeve naše budućnosti i obvezali se da će im osigurati što bolje materijalne uvjete.

''Vi nama uskraćujete i ono što nam pripada po zakonu i ono od čega živimo. Žalosno je što nas ponižavate i omalovažavate, ali mi smo ponosni što nismo licemjeri i što ćemo i dalje ukazivati na pogreške i tražiti svoja prava.

Bilo je i gorih dana. Preživjet ćemo i ovo, ali odustati nećemo, jer ne želimo svojim novcem obnavljati ono što nismo počinili'', navedeno je u otvorenom pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close