Proširenje usluge

Skype od sada dostupan i putem web preglednika

Sci-Tech / Flash | 16. 06. 2015. u 12:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skype je odlučio proširiti svoju uslugu videorazgovora, odnosno svojim korisnicima omogućiti obavljanje poziva, videopoziva te poruka putem web preglednika.

Ovaj novitet dolazi pod nazivom "Skype for Web", a radi se o usluzi koja je već neko vrijeme bila dostupna, no samo za uski dio korisnika.

Ovaj način prijave na Skype od sada je dostupan za sve korisnike, a kako biste se prijavili potrebno je posjetiti ovaj link i upisati korisničko ime i lozinku.

Na prvi pogled sve izgleda funkcionalno i čisto, što je odlična vijest za sve koji žele uštedjeti prostor na svojem pametnom telefonu tako da nema potrebe za skidanjem Skype aplikacije, no iz Microsofta kažu kako je ova verzija namijenjena mobilnim korisnicima koji rijetko imaju potrebu za provjerom poruka na računalu, prenosi Zimo.co.

Ova novost posebno će razveseliti korisnike Chromebook prijenosnika i korisnika Linuxa s obzirom na to da do sada nisu mogli koristiti Skype for Web za razmjenu poruka, no sada je i to moguće.

Također se šuška da bi Microsoft mogao rascijepati Skype, odnosno podijeliti ga na tri odvojene usluge integrirane u njihov novi operativni sustav koji izlazi krajem srpnja, Windows 10.

Kopirati
Drag cursor here to close