Forum

Studenti predlažu rješenja za probleme u BiH

Sci-Tech / Flash | 19. 12. 2015. u 15:47 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišni forum u Sarajevu 2015. koji se održava danas i sutra u glavnom gradu BiH okupio je 45 zastupnika - studenta s javnih i privatnih sveučilišta u Sarajevu.

Predsjednica Sveučilišnog foruma u Sarajevu 2015. Arabela Šarkić izjavila je danas na pres-konferenciji da u njegovom radu sudjeluje ukupno šest komiteta koji razmatraju ekonomske, političke i socijalne probleme Bosne i Hercegovine.

Istaknula je da je vrlo zadovoljna radom prvog dana Foruma, koji će sutra biti okončan predstavljanjem rezolucije s prijedlozima rješenja problema koje su zasupnici definirali, te izborom 15 najboljih zastupnika koji će naredne godine nazočiti forumima širom Europe.

Selma Halilbegović iz Organizacionog odbora Foruma istaknula je da su u sklopu priprema organizirali upoznavanje za zastupnike i prezentirali im uvod u Sveučilišni forum u Sarajevu 2015.

Pojasnila je da je Forum namijenjen studentima od 18 do 23 godine koji imaju priliku da na njemu poboljšaju svoje debitantske vještine i govor engleskog jezika, budući da je to službeni jezik Foruma.

Predsjednik Europskog parlamenta mladih u BiH Haris Kušmić rekao je da su dosad održali četiri regionalna foruma u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci koji su okupili više od 200 srednjoškolaca, kao i nacionalnu sesiju krajem rujna 2015. u Sarajevu.

Naglasio je da Europski parlament mladih ima članice u 39 zemalja i predstavlja jednu od najvećih platformi za politički dijalog srednjoškolaca i studenata na kontinentu, a da je bh. ogranak osnovan 2013.

Projekt "Sveučilišni forum" financira Europska unija, implementira ga UNDP, i podržan je od OSCE-a i Konrad Adenauer Stiftung.

Kopirati
Drag cursor here to close