Studijsko putovanje

Studenti psihologije iz Mostara boravili na Danima psihologije u Zadru

Sci-Tech / Flash | 01. 06. 2012. u 11:18 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 24. svibnja 2012. godine, grupa studenata psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru zaputila se na studentsko putovanje u Zadar, grad poznat po Morskim orguljama, sv. Donatu i Pozdravu Suncu.

Njih pedesetak skupa s asistenticama, sudjelovalo je u međunarodnom znanstveno-stručnom skupu, XVIII. Dani Psihologije, koji se u Zadru već više od 30 godina održava u organizaciji Odjela za psihologiju zadarskog sveučilišta.

U početku zamišljen kao regionalni skup, on je ubrzo prerastao te okvire i danas možemo kazati kako predstavlja renomirani međunarodni skup. Svojim prisustvom, ovaj susret su uveličali brojni znanstvenici i cijenjeni profesori sa uglednih europskih sveučilišta, kao i studenti iz cijele regije.

Važno je spomenuti da su svoje radove predstavili i sudionici iz Mostara, čime se dokazalo da su ovakvi susreti uvelike važni za usavršavanje i usmjeravanje znanja, i da su od velike koristi studentima.

Za opuštanje nakon cjelodnevnih obaveza na fakultetu, drugog dana susreta, uz ugodnu atomsferu restorana Arsenal upriličena je i svečana večera za sve sudionike.

Osim fakultetskih obaveza, vođeni onom starom Carpe diem, naši studenti su posjetili i sve znamenitosti grada Zadra, uživali u zvukovima orgulja, i pozdravili Sunce na Zadru svojstven način.

Nakon trodnevnog druženja na Jadranu, studenti su se vratili svojim redovnim obavezama na fakultetu, obogaćeni novim iskustvom, novim poznanstvima, kao i željom da se na isto mjesto vrate za dvije godine u još većem broju.

Studenti psihologije zahvalili su svim ljudima koji su prepoznali koliku važnost ima obrazovanje za budućnost mladih i koji su im omogućili da se ovo putovanje ostvari. Među prvima koje treba spomenuti su i sam Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, kao i Studentski zbor sveučilišta koji su svojim donacijama potpomogli velik dio puta.

Kopirati
Drag cursor here to close