Novi put

U Mostaru obilježavanje Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Sci-Tech / Flash | 15. 10. 2015. u 20:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga "Novi put" 16. listopada organizira promotivnu kampanju pod nazivom
"Učinite nešto! Pomozite nam u borbi protiv trgovine ljudima!" koja će biti upriličena u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru od 11 do 13 sati, priopćili su iz Udruge "Novi put".

Kampanja se organizira u sklopu obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji je, kako navode u Udruzi, izuzetno važan u prevenciji i borbi te podizanju svijesti šire javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Tako će i ove godine učenici i profesori Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, učenici osnovnih škola iz Mostara, Caritas BiH, u suradnji s članicama Udruge "Novi put" pripremiti izložbu i performans koji će ilustrirati kršenje elementarnih ljudskih prava žrtava trgovine ljudima i poslati poruku pozivajući na zajedničke napore u borbi protiv trgovine ljudima, priopćili su iz Udruge "Novi put".

Pored navedenih, bit će pozvani i predstavnici svih relevantnih institucija kao i OSCE-a RC Mostar, Ured Veleposlanstva SAD-a u Mostaru te EU LOT timovi s područja Mostara.

U Udruzi podsjećaju da je Bosna i Hercegovina polazišna, odredišna i tranzitna zemlja za muškarce, žene i djecu koji su predmet trgovine ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, prisilnog rada i prosjačenja.

Kopirati
Drag cursor here to close