FPMOZ

U Mostaru započela međunarodna konferencija studenata pedagogije

Sci-Tech / Flash | 19. 10. 2015. u 13:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u sklopu kulturno-znanstvenog događaja 'Jesen na FPMOZ' započela je Prva međunarodna znanstvena konferencija studenata pedagogije koja se održava u ponedjeljak i utorak.

Dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, prof. dr. sc. Mario Vasilj, pozdravio je sve prisutne i istaknuo vrijednost i važnost ovoga i sličnih skupova, te pozvao mlade na druženje, upoznavanje i uklanjanje stereotipa i predrasuda, budući da ih sve spaja ljubav prema pedagogiji i svim njenim zadacima i vrednotama.

Na Konferenciji ukupno sudjeluje šezdeset i sedam studenata, od kojih je trideset i troje aktivno, koji će izlagati svoje radove iz raznih tematskih područja odgoja i obrazovanja. Sudionici dolaze sa sveučilišta iz Niša, Splita, Zagreba, Rijeke, Beograda, Banja Luke, Zadra, Sarajeva i Zenice.

"Uvijek se treba radovati kada se ljudi druže, te će nam ovakve prigode otrkiti da smo uistinu ono što jesmo – ljudi", naglasio je dekan Vasilj.

"Mi smo ponosni na naše studente, ne samo da je ovo prva znanstvena konferencija studenata, nego je još važnije da je konferencija organizirana na inicijativu samih studenata", istaknula je pročelnica studija pedagogije Anita Lukenda.

Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, zaželjela je studentima uspješan rad na konferenciji i poručila kako je Studentski zbor dokazao da će uvijek biti podrška kvalitetnim programima, te je dodala: "Nadam se ćete steći i prijateljstva koja će vam ostati u lijepom sjećanju na vaše studentske dane", naglasila je Marušić.

U glazbenom dijelu programa natupile su Anica Ištuk i Margareta Karužić na violinama.

Kopirati
Drag cursor here to close