U petak ističe rok da se bh studenti uključe u projekt European Rails of Peace 2012.

Sci-Tech / Flash | 13. 06. 2012. u 08:50 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

European Rails of Peace pozivaju studente iz BiH od 18 do 25 godina koji trenutno studiraju na nekom od sveučilišta u BiH da učestvuju u projektu razmjene mladih ljudi sa područja BiH, Srbije i Kosova (European Rails of Peace 2012.).

Zainteresirani kandidati moraju predati aplikaciju najkasnije do 15. lipnja, a koja se može preuzeti sa stranice www.europeanrailsofpeace.eu.

- U okviru projekta studenti dobivaju besplatnu Inter-Rail kartu u trajanju od 15 dana (od kraja svibnja do polovine kolovoza 2012.), jednu kartu za vlak od mjesta prebivališta do granice (Inter-Rail karte ne važe u državi prebivališta), te smještaj i hranu tijekom dana sastanaka i seminara, ističu iz European Rails of Peace.

Ovaj putujući projekt osnovni fokus ima na promoviranju interktulturalnog dijaloga i svijesti o Europi i Europskoj uniji među mladima od 18 do 25 godina iz različitih etničkih zajednica u BiH, Srbiji i Kosovu, kao i među mladima i vršnjacima iz zemalja EU.

U prvom dijelu projekta krajem svibnja svi sudionici će se sastati u nekim gradovima bivše države i u Rimu, a za drugi dio projekta predviđeno je da sudionici sami organiziraju putovanje vlakom po Europi sa besplatnom InterRail global pass kartom.

Kopirati
Drag cursor here to close