''Brain week''

U ponedjeljak počinje Tjedan mozga

Sci-Tech / Flash | 12. 03. 2016. u 15:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cijelom svijetu u razdoblju između 14.3 – 20.3. se obilježava Tjedan mozga s naglaskom na neuroznanost i neurološka oboljenja koja su nažalost postala sve češća svakodnevnica.

U Tuzli će također biti obilježen tjedan mozga kroz aktivnosti projekta ''Tuzla Brain Week'', sa podrškom ''DANA'' fondacije sa sjedištem u New Yorku koja je i originalni začetnik ove inicijative.

Svečanost otvorenja održati će se u velikom amfiteatru na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u ponedjeljak u 16 sati, priopćeno je.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja biti će predstavljen projekt, kao i sve aktivnosti koje će biti implementirane u periodu od 14. od 20. ožujka. Na samoj ceremoniji su planirana izlaganja od strane psihijatara, neurologa, te drugih usko vezani profesija za samu tematiku projekta.

Također auditoriju će se obratiti i mentor projekta, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. Elmir Čičkušić.

Sponzor projekta je stomatološka poliklinika ''Huskanović'', a generalni medijski pokrovitelj Radio M.

Nakon ceremonije otvaranja i zakuske, slijedi druženje na aktivnosti ''Naučni kafić'' s profesorima i studentima sa Medicinskih fakulteta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Aktivnost je otvorena za sve zainteresirane i za širu javnost gdje su druženja zasnovana na principu neformalnih predavanja.

Sama aktivnost će se odvijati u Cafe Baru ''White'' na Trgu Slobode. ''Naučni kafić'' će se potom održavati svaki radni dan tijekom tjedna od 14.03.  do 20.03. na istoj lokaciji, sa početkom od 17 sati.

U nastavku možete pogledati isječak iz promotivnog videa koji je organizacijski tim Tuzla Brain Weeka spremio za sve sudionike, i čija će finalna verzija biti premijerno prikazana na svečanoj ceremoniji otvaranja u ponedjeljak.

Tuzla Brain Week 2016. - najava

U nastavku možete pogledati isječak iz promotivnog videa koji je organizacioni tim Tuzla Brain Week-a spremio za sve učesnike, i čija će finalna verzija biti premijerno prikazana na svečanoj ceremoniji otvaranja u ponedeljak u 16h na Medicinskom fakultetu.Vidimo se!#TBW #TBW2016 #MEDICUS

Posted by TBW - Tuzla Brain Week on 12. ožujka 2016
Kopirati
Drag cursor here to close