NDC

Zlatko Hadžiomerović i Elvir Đuliman potpisali aneks memoranduma o razumijevanju

Sci-Tech / Flash | 12. 02. 2015. u 09:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Zlatko Hadžiomerović i direktor Nansen dijalog centra (NDC) Mostar Elvir Đuliman potpisali su danas u Mostaru Aneks memoranduma o razumijevanju koji se odnosi na zajedničko djelovanje u području obrazovanja.

Potpisivanje aneksa dodatno osnažuje suradnju Ministarstva i NDC-a u cilju promoviranja kulture tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama te važnosti uspostavljanja kvalitetnog i nediskriminirajućeg obrazovnog sustava u HNŽ-u.

Tom prigodom ministar Hadžiomerović je izjavio kako ga raduje nastavak suradnje s NDC-om, koji je partner Ministarstvu, posebno u školama koje su opterećene sudskim presudama u elementima diskriminacije i segregacije.

''Mi smo NDC prepoznali kao partnera i sposobnog pregovarača u smislu uspostavljanja tolerancije i razumijevanja između nastavnika, učenika i roditelja'' kazao je ministar, ustvrdivši kako su njegovo ministarstvo i NDC pokrenuli zajedničke projekte prema Vladi Kraljevine Norveške, za koje se nada kako će uskoro biti i realizirani.

Direktor NDC-a podsjetio je kako suradnja NDC-a i županijskog ministarstva traje već više od dvije godine te najavio potpisivanje sporazuma sa školama u Prozoru, Mostaru i Stocu, čime bi se, kako je kazao, definirala suradnja koja će se prvenstveno odnositi na edukaciju nastavnog osoblja i na implementaciju određenih aktivnosti u tim školama koje povećavaju stupanj integracije, međuetničkog dijaloga i suradnje.

''Sve to radimo u cilju smanjenja tenzija i poboljšanja odnosa, a naravno da su krajnji korisnici cijele te priče učenici'' naglasio je Đuliman te najavio potpisivanje sporazuma, odnosno određenih dogovora i s načelnicima tih općina kako bi se kroz jedan sveobuhvatan način poboljšalo stanje i suradnja u školama.

Kopirati
Drag cursor here to close