Donacija

Zlatko Hadžiomerović učenicima u Ivanici darovao laptope

Sci-Tech / Flash | 17. 02. 2015. u 15:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, Zlatko Hadžiomerović posjetio je Ivanicu, točnije područni odjel škole u Ravnom, u kojem se nastava izvodi po planu i programu RS-a. Ova najjužnija tačka u Federaciji po mnogo čemu je specifična, pa i po područnom odjeljenju škole, koju trenutno pohađaju dvije učenice i jedan učenik.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Zlatko Hadžiomerović prije godinu boravio je u ovoj školi i tada dvoje djece obradovao sa školskim ruksacima i pomagalima za školu.

Obećanja o nabavci suvremenije opreme za učenike ministar Hadžiomerović je sada ispunio, poklonivši laptope učenicima, požalivši im puno uspjeha u daljem školovanju.

''Ovim simboličnim činom želimo pokazati kako Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ ulaže maksimalan napor kako bi sva djeca u našoj županiji imala jednak tretman, kako svako dijete mora imati zagarantirano pravo da nastavu sluša na maternjem jeziku. Posebnu pažnju, napor i trud trebamo usmjeriti na pasivna područja, kako bi ljude stimulirali na ostanak. Mi se zaista trudimo da ovo troje djece na Ivanici imaju isti tretman kao i ostala djeca u HNŽ“.

Tijekom posjete ministar Hadžiomerović je obavio sastanak s uposlenicima područnog odjela na Ivanici i direktoricom škole u Ravnom Kristinom Šimunović, te se informirao o stanju u ovom područnom odjelu i školi.

Božidarka Gobović, učiteljica u kombiniranom odjelu izrazila je zahvalnost ministru Hadžiomerović za doniranje kompjutera djeci, jer će im, kako je navela, povećati kvalitetu u nastavi. ''Mi prema planu i programu imamo predviđene radionice i ova oprema će znatno olakšati rad djece, ali i otvoriti im nove mogućnosti, prvenstveno u stjecanju nova znanja, prvenstveno u oblasti informatike“.

Posjeti područnom odjelu na Ivanici su prisustvovali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve iz Trebinja, svećenik Srpske pravoslavne crkve Momčilo Pejčić i Aleksandar Šmanja, koordinator za vjeronauk Srpske pravoslavne crkve. ''Srpska pravoslavna crkva je mišljenja da je potrebno povećati broj djece u školi u Ravnom i na Ivanici, te ih stimulirati da pohađaju matične škole, a ne da idu u Trebinje ili Dubrovnik.

Također, pohvalio bih ovaj izuzetan potez ministra Hadžiomerovića, jer djecu treba tretirati na isti način bilo gdje u našoj zemlji. Srpska djeca ovdje na Ivanici, zahvaljujući Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ uče na srpskom jeziku, čak po planu RS, što je dobar primjer svima u BiH da se rješenje može iznaći ako postoji dobra volja. Zahvalio bi se ministru Hadžiomeroviću na ovakvoj pažnji i na trudu koji ulaže da bi se svi osjećali jednakima“, istakao je svećenik Pejčić.

Ministar Hadžiomerović se u razgovoru sa menadžmentom škole i tajništvom MZ Ivanica upoznao sa svim problemima sa kojima se susreću, te obećao da će se učiniti sve kako bi se pristupni put školi asfaltirao.

Općinsko vijeće Ravnog je donijelo odluku da se roditelji, koji upišu djecu u školu u Ravnom i na Ivanici stimuliraju sa 300 KM mjesečno, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close