Wrong Password

Haker pristupio stotinama mail adresa

Sci-Tech / Internet | 02. 06. 2011. u 13:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija "Google" priopćila je sinoć da je jedan kineski haker došao do pristupa stotinama adresa njenih korisnika, uključujući dužnosnike američke vlade, vojno osoblje, kao i političke aktiviste i novinare u samoj Kini.

"Google" navodi da je nedavno registriran takav upad, ali je kompanija zaustavila "kampanju preuzimanja korisničkih šifri" i nadgledanja elektronske pošte. Ta kompanija je također navela da je upozorila "žrtve napada" i o svemu obavijestila nadležne vlasti, istakavši da su među žrtvama i vladini dužnosnici iz Južne Koreje, prenose agencije.

Glasnogovornik "Googlea" je odbio da kaže imena žrtava, kao i to koliko dugo je haker imao pristup njihovim adresama. To je, kako je navedeno, činjeno taktikom da haker od korisnika traži informacije o imenu i lozinci, pod izgovorom pružanja sigurnosti na internetu.

"Značajno je naglasiti da naši interni sistemi nisu bili zahvaćeni i preuzimanje tih adresa nije bilo rezultat sigurnosnih problema u 'Googleu'", piše u priopćenju te kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close