Hakeri

Nijemci otkrili ruske napadače

Upozorenje dolazi u vrijeme porasta zabrinutosti u Europi zbog aktivnosti ruskih hakera i špijuna.
Sci-Tech / Internet | 09. 09. 2024. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka obavještajna agencija upozorila je na kibernetičku skupinu koja pripada jedinici 29155 ruske vojne obavještajne službe (GRU), rekavši da je izvršila kibernetičke napade na zemlje NATO-a i EU, piše Hina.

U objavi na X-u u ponedjeljak, Bundesverfassungsschutz je rekao da izdaje upozorenje protiv skupine poznate kao UNC2589 zajedno s FBI-em, Američkom agencijom za kibernetičku i infrastrukturnu sigurnost (CISA), Nacionalnom sigurnosnom agencijom (NSA) i ostalim međunarodnim partnerima.

Upozorenje dolazi u vrijeme porasta zabrinutosti u Europi zbog aktivnosti ruskih hakera i špijuna.

Ranije ove godine Berlin je optužio Rusiju za niz kibernetičkih napada na njemačke vladajuće socijaldemokrate, kao i na tvrtke u logističkom, obrambenom, zrakoplovnom i IT sektoru.

U svom upozorenju, obavještajna agencija je rekla da skupina, također poznata kao Cadet Blizzard ili Ember Bear, provodi aktivnosti u svrhu špijunaže i sabotaže koje često uključuju narušavanje web stranica i objavljivanje ukradenih podataka.

Jedinica GRU-a, kojoj pripada, postala je poznata 2018. godine kada se posumnjalo da je umiješana u trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije u Velikoj Britaniji, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close