Društvena mreža

Snap počinje s eksperimentom koji se neće svidjeti korisnicima

Izvršni direktor tvrtke najavio je novu opciju za korisnike Snapchata koja ih sigurno neće oduševiti.
Sci-Tech / Internet | 04. 09. 2024. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Investitori u Snap ne mogu biti previše oduševljeni s trenutačnom vrijednošću dionice kompanije koja je blizu najniže povijesne vrijednosti.

Dok je u najboljim danima cijena jedne dionice ove tvrtke iznosila skoro 85 dolara, danas je ona nešto niža od 9 dolara, a tržišna vrijednost tvrtke pala je na ispod 15 milijardi dolara.

U takvoj situaciji jasno je kako izvršni direktor tvrtke Evan Spiegel mora povući neke poteze kako bi poboljšao situaciju i vratio optimizam i povjerenje dioničara, javlja Zimo.

Iako Snapchat ima više od 850 milijuna korisnika, po pitanju digitalnog oglašavanja ne može se mjeriti s najvećim konkurentima poput Mete. Ipak, jasno im je kako neke stvari moraju promijeniti, tj. poboljšati.

Rast našeg poslovanja s digitalnim oglašavanjem jedan je od najvažnijih parametara našeg dugoročnog potencijala prihoda, a investitori su zabrinuti da ne rastemo brže, napisao je u poruci zaposlenicima Spiegel.

Također, najavio je i jedan novitet koji se vjerojatno neće svidjeti korisnicima Snapchata.

Naime, ova platforma počinje s eksperimentiranjem sa sponzorskim porukama koje će se prikazivati među dolaznim razgovorima te će biti postavljene između razgovora s prijateljima.

Ovi, kako ih nazivaju u kompaniji, sponzorirani snapovi, prvi put će se pojavljivati među razgovorima, a kako je riječ o eksperimentu, uvijek postoji mogućnost da Snap odustane od ove opcije i sponzoriranih poruka brendova, iako je teško povjerovati da će povući opciju koja bi im trebala donositi prihode.

Spiegel kaže kako su sponzorirani snapovi prilika da oglašivači vizualno komuniciraju sa Snapchat zajednicom, kako bi osnovna funkcionalnost te platforme sada bila dostupna i oglašivačima. Naglasio je i kako su, kao i uvijek, sami razgovori s prijateljima privatni i ne koriste se za oglašavanje.

Kada korisnici prime takvu sponzoriranu poruku, za nju neće dobiti obavijest kao kada prime klasične poruke u Snapchatu ili na drugim platformama, a Spiegel kaže kako je otvaranje poruke “opcionalno”.

Ipak, nije jasno hoće li korisnici moći izbrisati tu poruku bez njena otvaranja te hoće li uopće biti moguće brisati takve poruke jer iz Snapa takve informacije još nisu objavili.

Iako se čini da takve poruke neće biti previše nametljive, kao i svaki put kada neka popularna platforma krene s implementacijom oglasa, nije teško pretpostavit kako će brojni korisnici kritizirati ovaj potez jer nitko ne voli da se njihovo iskustvo korištenja i dopisivanja s prijateljima naruši dodavanjem novih razgovora, odnosno reklamnih poruka koje oni u biti ne žele.

Kopirati
Drag cursor here to close