O čemu se radi?

WhatsApp predstavio veliki novitet koji će se svidjeti svima koji često koriste videopozive

Nije teško zaključiti kako bi mnogi korisnici WhatsAppa često mogli koristiti ove opcije.
Sci-Tech / Internet | 05. 10. 2024. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko puta vam se dogodilo da vas je netko nazvao putem videopoziva na WhatsApp, a nalazili ste se u sobi u kojoj je veliki nered ili u kuhinji prepunoj neopranog suđa i niste htjeli da osoba ili osobe, ako je riječ o grupnom pozivu, vide što se nalazi iza vaših leđa.

S novom opcijom koju je WhatsApp najavio ovog tjedna, oko toga više nećete morati brinuti jer ćete moći bez problema promijeniti pozadinu pa će se činiti kao da se nalazite u uredu ili npr. na plaži.

Dok takve mogućnosti već postoje na platformama poput Zooma, Google Meetsa i drugih platformi, ovo je prvi put da je i WhatsApp uveo slične opcije promjene pozadine i korištenja filtera, javlja Zimo.

Iz WhatsAppa kažu kako su filteri napravljeni kako bi se s njima stvorila “zaigrana atmosfera”, dodavanjem različitih tonova boja ili dodavanja “umjetničkog osjećaja” videu. Promjenom pozadine korisnici mogu ne samo zadržati privatnost mjesta u kojem se nalaze, već se i “transportirati u ugodni kafić ili dnevnu sobu za uredniji izgled”, objasnili su na službenom blogu.

Za početak su predstavili deset filtera (toplo, hladno, crno-bijelo, sanjivo itd.) te deset pozadina koje uključuju dnevnu sobu, kafić, ured, plažu itd., a za one koji žele sakriti što se iza njih događa, ali ne žele koristiti takve pozadine, dostupna je i mogućnost zamućenja pozadine.

Kada ova opcija bude dostupna, korisnici će filterima i pozadinama moći pristupiti klikom na ikonu za efekte na gornjoj desnoj strani ekrana, nakon čega će se prikazati popis filtera i pozadina koje će se moći primijeniti u pozivima te će se samo jednim dodirom prsta po ekranu moći odabrati željena opcija.

Mogućnost primjene filtera i različitih pozadina korisnicima WhatsAppa bit će dostupna tijekom sljedećih tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close