Jeftinija opcija

Brucoši biraju dom: Studentski centar Mostar zabilježio rekordan broj prijava

Rekordan broj prijava stavio je na velike muke Upravu spomenute institucije jer je za brucoše osigurano 120 mjesta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 09. 2024. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SCM / Pogled iz Studentskog centra Mostar

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru objavio je kako su za na natječaj za brucoše pristigle 262 prijave, što je najveći broj prijava ikada u ovoj instituciji.

Rekordan broj prijava stavio je na velike muke Upravu spomenute institucije jer je za brucoše osigurano 120 mjesta.

Velika odgovornost 

"Iskreno, iznenađeni smo rekordnim brojem prijava na natječaju za brucoše. Ovu skupinu studenata smo uvijek gledali u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru na jedan poseban način jer se radi o mladim ljudima koji su tek završili srednju školu i dolazak u našu instituciju je za njih jedna velika životna prekretnica. Ove 262 prijave jasno govore koliko je prepoznata kvaliteta našega rada i razina usluga koje nudimo studentima, ali je i pokazatelj da je za veliki broj obitelji smještaj djece u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru možda i jedini način da se financira njihovo studiranje. Zbog toga osjećamo jednu veliku odgovornost u procesu izbora najboljih kandidata i učinit ćemo sve da oni najbolji dobiju smještaj u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru", izjavila je za Pogled.ba ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anita Glibić.

Dodala je kako je ovoliki broj prijava brucoša te ranije i broj prijava studenata starijih studijskih godina možda i pokazatelj da se u budućnosti s razlogom mogu povesti razgovori o širenju kapaciteta Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru.

"Ovo je jasan znak ogromnog potencijala Sveučilišta u Mostaru i Studentskog centra kao jedne od perjanica ove visokoobrazovne institucije. Ovo je i potvrda kako je Mostar i dalje studentski grad, te kako u budućnosti imamo razloga razgovarati o tome kako taj potencijal iskoristiti u punom kapacitetu. Broj prijava nam svakako govori kako su cijene u privatnom smještaju dosegle toliku razinu da to više veliki broj studenata i njihovih obitelji sebi ne može priuštiti i nadam se da ćemo uskoro povesti razgovore o tome koliko je realno da u budućnosti razgovaramo o mogućem proširenju smještajnih kapaciteta Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru", istaknula je ravnateljica Glibić.

165 KM 

Podsjećamo, cijena smještaja u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru i ove akademske godine ostaje 165 KM i tu su osim smještaja uključena i tri obroka, kao i svi ostali sadržaji koje nudi ova institucija.

Oni koji ne dobiju smještaj u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti usluge studentske menze i dobiti ručak i večeru po cijeni od samo 3,5 KM.

"Barem tako pokušavamo olakšati položaj studenata koji ne dobiju smještaj u našoj instituciji i tako im značajno smanjiti troškove studentskog života u Mostaru. Zbog svega toga zadnja 2 mjeseca smo u projektu renoviranja studentske menze, tako da će ovaj obnovljeni dio naše institucije u budućnosti moći odgovoriti na sve potrebe naših studenata. Imat ćemo najbolju studentsku menzu u Bosni i Hercegovini, a kvaliteta obroka je nešto po čemu smo prepoznatljivi već godinama. Sve to je dio jedne veće slike Sveučilišta u Mostaru koja jasno govoriti koliko brinemo o našim studentima i koliko im želimo pružiti što bolje uvjete studiranja u našem Mostaru", zaključila je ravnateljica Glibić.

Rezultati natječaja za prijem brucoša trebali bi biti poznati koncem ovoga tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close