Radionica sa studentima

Digitalni marketing kao unosni posao budućnosti

Profesionalci u digitalnom marketingu zarađuju mnogo više od prosjeka, dok točan iznos naravno zavisi od vještina samog marketara i tržišta za koji se radi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 06. 2022. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakodnevno smo svjedoci brojnih pozitivnih priča o mladima u Bosni i Hercegovini. Još jedan svijetli primjer su i studenti Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru koji sakupljaju znanje na svakom koraku.

Studenti Fakulteta informacijskih tehnologija, Ekonomskog fakulteta, Studija Poslovna informatika i Studija Dizajn interijera, su imali čast slušati jednog od najvećih stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga na ovim prostorima, vlasnika agencije za digitalni marketing ''WEB STUDIO'' Mostar, gospodina Adija Đukića.

Razgovaralo se o poslovima i trendovima u digitalnom marketingu, konceptu kreiranja online reputacije i marketing strategije.

Kako postati profesionalac u digitalnom marketingu?

Kada je riječ o formalnoj edukaciji, većina programa za biznis i marketing od strane univerziteta jednostavno ne mogu da isprate tempo razvijanja tehnologija i vještina koje su potrebne za karijeru u digitalnom marketingu.

Upravo iz tog razloga potrebno je usmjeriti fokus i na druge neformalne načine učenja, kao što su online tečajevi, posvetiti se izučavanju ovog posla, biti proaktivan i radoznao.

Znanje i korisni praktični primjeri nisu nikad bili dostupniji svima, razne digitalne platforme i grupe znalaca na internetu, Podcasti, Youtube kanali, zatim besplatne platforme za učenje Facebook i Google oglasa mogu biti samo neki od kanala učenja.

Treba samo biti uporan, posvećen jednoj oblasti, i u roku od godine ili dvije, rezultati su neupitni.

Visoke zarade i fleksibilnost

Profesionalci u digitalnom marketingu zarađuju mnogo više od prosjeka, dok točan iznos naravno zavisi od vještina samog marketara i tržišta za koji se radi. Tržište je nepresušno, te u stalnoj potrazi za radnom snagom. Posao nudi i 'remote' mogućnost, tj. rad od kuće, gdje nije potrebna fizička prisutnost.

Utisci studenata

''Čast mi je bila prisustvovati predavanju uspješne ličnosti kao što je Adi Đukić. Naučio sam dosta novih stvari i prošireni su mi vidici u vezi same primjene, ali i koristi digitalnog marketinga. Digitalni marketing je oblast sa kojom ćemo se definitivno susretati u našoj karijeri. Nakon predavanja sam dobio želju da se oprobam u tim vodama'', kazao je Admer Jašarević, student Fakulteta informacijskih tehnologija.

''Radionica je bila zanimljiva i korisna. Prije nje nisam imao skoro nikakvog znanja o digitalnom marketingu i njegovim principima. Stekli smo znanje o prednostima digitalnog marketinga kao što su niža cijena marketiranja ako je kampanja dobro urađena, te bolje dopiranje do ciljane publike. Mnogi načini digitalnog marketiranja su laki za naučiti što je veoma bitno za manje privatne biznise koji ne žele da imaju veće troškove. Također smo se upoznali sa digitalnim marketingom kao profesijom koja može da donese ogromne zarade'',  izjavio je Amar Pivčić, student Fakulteta informacijskih tehnologija.

Kopirati
Drag cursor here to close