Sveučilište VITEZ U Travniku

Otvorena besplatna škola kodiranja Bit Alijanse - Coder Dojo 2024

Besplatna škola kodiranja Coder Dojo 2024 otvorena je u prostorijama Sveučilišta "VITEZ". Program traje od 23.7. do 8.8.2024., a sudionicima će biti uručeni certifikati.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 07. 2024. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Sveučilišta ''VITEZ'' jučer je otvorena besplatna škola kodiranja za učenike uzrasta od 13 do 17 godina - CODER DOJO 2024.

Ovu školu, koja je dio globalne zajednice besplatnih tečajeva programiranja za djecu i mlade, tradicionalno organizira Bit Alijansa, asocijacija najvećih kompanija iz oblasti informacijskih tehnologija u Bosni i Hercegovini, na pet lokacija u tri grada u Bosni i Hercegovini - Sarajevo, Zenica i Travnik.

U Travniku je već duži niz godina domaćin Sveučilište ''VITEZ'' - Fakultet informacijskih tehnologija, a mentori sudionicima su studenti i asistenti ovog fakulteta - Admir Sivro i Rijad Maglić.

Školu je otvorio direktor Bit Alijanse, Damir Maglajlić.

Ove godine održavanje škole podržala je Općina Travnik, na čelu sa načelnikom, prof.dr.sc. Kenanom Dautovićem, te su predstavnici Općine prisustvovali otvorenju i pozdravili učesnike, te im osigurali osvježenje za lakše praćenje i usvajanje novih znanja i vještina.

Nastava za učesnike će biti održavana od 23.7. do 8.8.2024.godine, nakon čega će svim sudionicima, kao i studentima-mentorima biti uručeni certifikati, koji će im biti značajna referenca u budućem obrazovanju i radu.

Kopirati
Drag cursor here to close