Vrijeme je!

Roditelji ustraju: Žele izgraditi prvi inkluzivni centar u Jablanici

Osnivanjem prvog centra ovakvog tipa u Jablanici, koji bi bio mjesto podrške kako za djecu tako i za roditelje, stvorili bi se preduvjeti za rast, razvoj djece s poteškoćama u razvoju te učenje kroz igru u inkluzivnom okruženju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 09. 2024. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana "Roditelji za roditelje" Jablanica kroz kampanju "Budi mi prijatelj" već se nekoliko mjeseci zalaže za izgradnju inkluzivnog centra u ovoj općini s ciljem da se osigura potrebna podrška djeci s poteškoćama u razvoju kao i njihovim obiteljima.

Naime, osnivanjem prvog centra ovakvog tipa u Jablanici, koji bi bio mjesto podrške kako za djecu tako i za roditelje, stvorili bi se preduvjeti za rast, razvoj djece s poteškoćama u razvoju te učenje kroz igru u inkluzivnom okruženju, priopćili su iz spomenutog udruženja.

Za izgradnju inkluzivnog centra, između ostalog nužna je podrška i lokalne vlasti, te je zbog toga udruženje građana održalo sastanke s načelnikom Jablanice, ali i vijećnicima u Općinskom vijeću Jablanice.

Na sastancima je, kako navode, iskazana podrška za iznalaženje najboljeg i najprihvatljivijeg rješenja.

Osim toga, upriličeni su posjeti i drugim inkluzivnim centrima i uspostavljena suradnja te su razmijenjena dragocjena iskustva i najbolje prakse koje će pomoći u oblikovanju i ostvarenju ideje budućeg centra.

"Vjerujemo da su ovi razgovori postavili temelj za daljnju suradnju, uz naglasak na važnost inkluzivnog pristupa koji će obuhvatiti sve aspekte razvoja naše zajednice. Razvijanje mreže podrške kroz suradnju s lokalnim organizacijama i stručnjacima ključno je za uspjeh. Svaka inicijativa koja se poduzme u ovoj oblasti treba biti osmišljena s fokusom na potrebe djece i njihovih obitelji. Na taj način možemo osigurati da svi članovi naše zajednice imaju jednake mogućnosti za rast i razvoj", poručuju iz Udruženja građana "Roditelji za roditelje" Jablanica.

Kako dodaju, sinergija zajedničkih napora svih aktera, općinske uprave, građana i civilnog društva ključna je za stvaranje inkluzivnog okruženja koje će omogućiti djeci s poteškoćama u razvoju da ostvare svoj puni potencijal.

Kopirati
Drag cursor here to close